Κλινικοί Ανδρολόγοι και Μετεκπαιδευόμενοι

Εκτύπωση

Χρήστος Τσαμέτης, ενδοκρινολόγος

Ο Χρήστος Π. Τσαμέτης γεννήθηκε στα Γρεβενά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1993. To 2004 έλαβε το τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από την ανάλογη εκπαίδευση στη Κλινική Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παναγία” και στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας του Oxford Center of Diabetes, Endocrinology and Metabolism του Nοσοκομείου Churchill, στην Οξφόρδη. Από το 2005 ασκεί την Ενδοκρινολογία στη Θεσσαλονίκη, σε ιδιωτική βάση.

Αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ το 2013. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε πολλά ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της European Thyroid Association και το 2013 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας. Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι η Ανδρολογία, η Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγής στη Γυναίκα και η παχυσαρκία.

Γεώργιος Κανάκης, ενδοκρινολόγος

Ο ενδοκρινολόγος Γεώργιος Κανάκης είναι στρατιωτικός ιατρός και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής τουΠανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί τα καθήκοντά του ως Επιμελητής στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και, παράλληλα, ως επιστημονικός συνεργάτης της Διακλαδικής ΜονάδαςΙατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) των ενόπλων δυνάμεων.  Έχει μετεκπαιδευθεί στην Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής και στην υπερηχογραφική απεικόνιση των ενδοκρινών αδένων στοΠανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης  και στο ΑΠΘ. Είναι Κλινικός Ανδρολόγος, πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ανδρολογίας, ενώ από το 2019 έχει εκλεγεί στη θέση του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας.

Ευαγγελία Μπίλλα, ενδοκρινολόγος

Η Ευαγγελία Μπίλλα γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  το 1994. To 2004 έλαβε το τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας κατόπιν εκπαίδευσης στην Κλινική Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού του  Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».  Από το 2005 ασκεί την Ενδοκρινολογία στα Τρίκαλα, σε ιδιωτική βάση.

Αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2011 με βαθμό άριστα. Το 2011 έλαβε άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από εξάμηνη εκπαίδευση στο τμήμα υπερηχοτομογραφίας του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε ελληνικά ιατρικά συνέδρια και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας από το 2011 και παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον για την Ανδρολογία και την Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγής.

Ακύλας-Γεώργιος Κουθούρης, ουρολόγος

Ο Ακύλας – Γεώργιος Κουθούρης απεφοίτησε το 1996 από το αγγλόφωνο τμήμα του Πανεπιστημίου Semmelweiss της Βουδαπέστης. Απέκτησε την ειδικότητα της Ουρολογίας τον Ιανουάριο του 2006, αφού εκπαιδεύθηκε στη Γενική Χειρουργική, στο ΓΝ Νάουσας, και στην Ουρολογία, στο ΓΝ Δράμας και το Νοσοκομείο “Παναγία” Β΄ ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. Από τον Απρίλιο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2004 εκπαιδεύθηκε στην Ουρολογία, στο Alexandra Hospital, Worcester Αcute Hospitals NHS Trust, στο Rosshall Ηospital, Glasgow, και στο Walsgrave Hospital Coventry NHS Trust του Ηνωμένου Βασιλείου. Απο τον Ιούλιο του 2006, εξασκεί την Ουρολογία, σε ιδιωτική βάση, στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Είναι κάτοχος αναγνώρισης ειδικής εκπαίδευσης ανάλυσης σπέρματος απο την ESHRE. Η χειρουργική του εμπειρία περιλαμβάνει διουρηθρικές επεμβάσεις (TURP, TURBT) προστατεκτομές, εκτομές θηλωμάτων κύστεως (συμβατικές ή με laser Green Light, oυρητηροσκοπική λιθοθρυψία, τοποθέτηση ουρητηρικού καθετήρα “pigtail”, διαδερμική λιθοθρυψία (PCNL), ριζική προστατεκτομή σε καρκίνο προστάτη (ανοικτή μέθοδος με περινεϊκή προσπέλαση ή λαπαροσκοπική μέθοδος, νεφρεκτομή (ανοικτή ή λαπαροσκοπική μέθοδος), αποκατάσταση υδροκήλης, οσχεοβουβωνοκήλης (με τοποθέτηση πλέγματος), κιρσοκήλης (ανοικτή ή λαπαροσκοπική μέθοδος), τοποθέτηση ταινίας TVT σε γυναικεία ακράτεια και πλέγματος Perigee σε κυστεοκήλη, και πλαστική αποκατάσταση πέους (Nesbitt – Nesbitt plication) σε νόσο Peyronie.

Παναγιώτης Λεβής, ουρολόγος

• 
2008: Πτυχίο Ιατρικής ΕΚΠΑ

• 2017: Ειδικότητα Ουρολογίας

• 2018: Υποψήφιος Διδάκτορας ΕΚΠΑ

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1980. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008. Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας το 2017 από την Ά Πανεπιστημιακή Ουρολογική κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και από το 2018 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρίας.
Το 2019 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροχειρουργική της ανδρικής υπογονιμότητας» του τμήματος Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Weill-Cornell στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και από το Δεκέμβριο του 2020 εργάζεται ως επικουρικός επιμελητής Ουρολογίας στο νοσοκομείο «Λαϊκό» και παράλληλα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή.

Γνωστικά πεδία ενδιαφέροντος: Ανδρική Υπογονιμότητα, Σεξουαλική Δυσλειτουργία

Βασίλειος Αδάμου, ουρολόγος

Ευστάθιος Παπαευσταθίου, ουρολόγος

Χριστίνα Δημοπούλου, ενδοκρινολόγος

Η Χριστίνα Δημοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1999 με άριστα. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1999 μέχρι το 2005, από όπου και αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Το 2006 έγινε δεκτή με υποτροφία στο διακεκριμένο ερευνητικό Ινστιτούτο Max Planck του Μονάχου. Το 2008 έλαβε τον τίτλο της Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilians-Universität του Μονάχου (Dr. med.).

Kατά τη διάρκεια της ειδίκευσής της, εργάστηκε ως βοηθός του διακεκριμένου καθηγητή Prof. Dr. Günter Stalla στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Ινστιτούτου Max Planck, καθώς και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ludwig-Maximilians-Universität του Μονάχου. Το 2014 της απονεμήθηκε ο τίτλος της Ειδικής Ενδοκρινολόγου – Διαβητολόγου και το 2015 ο τίτλος της Κλινικής Ανδρολόγου, μετά από επιτυχία στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ιατρικού Συλλόγου της Βαυαρίας.
Αναπτύσσει σημαντική εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα, αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σε έγκριτα Γερμανικά και διεθνή Ιατρικά περιοδικά όπως το The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism και το European Journal of Endocrinology και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Τέλος, επιστημονικές της εργασίες βραβεύτηκαν από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Ενδοκρινολογίας της Γερμανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (DGE).

Από το 2014 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Θεσσαλονίκη. To 2017 ολοκλήρωσε την Υφηγεσία της στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians- Universität του Μονάχου.