Διοικητική δραστηριότητα

Εκτύπωση

Υπεύθυνος Ειδικής Μονάδας Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής

1.2009 – σήμεραΑπό το 2009, διατελώ υπεύθυνος της Μονάδας Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής της Α’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που εδράζεται στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου».

H Μονάδα Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής λειτουργεί από το 1997 ως ειδική μονάδα της Α’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ. Από την ίδρυσή της έως το 2009 λειτούργησε με υπεύθυνο τον καθηγητή Ενδοκρινολογίας – Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής ΑΠΘ Ιωάννη Παπαδήμα. Σκοπό της Μονάδας αποτελεί η παροχή εκπαίδευσης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, η προαγωγή της ιατρικής επιστήμης μέσω της έρευνας και η παροχή εξειδικευμένων κλινικών υπηρεσιών, στον ευρύτερο χώρο της Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής.

1945
Έναρξη λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ
ΦΕΚ 141/τ. Α’/06-06-45

1962
Ίδρυση Εργαστηρίου Ορμονολογίας παρά τη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ΑΠΘ
ΦΕΚ 206/τ. Α’/04-12-62

1972
Ίδρυση της Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ
Μετονομασία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ σε Α’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ΑΠΘ
ΦΕΚ 209/τ. Α’/29-11-72

1997
Μετονομασία του Εργαστηρίου Ορμονολογίας σε Ειδική Μονάδα Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής
ΦΕΚ 987/τ. Β’/07-11-97

2003
Εγκατάσταση της Α’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ και της Μονάδας Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου»
ΦΕΚ 1627/τ. Β’/05-11-03

Διευθυντής εκπαιδευτικού κέντρου Ανδρολογίας

1.2014 – σήμεραΑπό το 2014 αποτελώ των πρώτο (ιδρυτικό) διευθυντή του Εκπαιδευτικού Κέντρου στην Ανδρολογία της Θεσσαλονίκης, αναγνωρισμένου από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ανδρολογίας.

Η Μονάδα Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής, σε συνεργασία με άλλες δομές του ΑΠΘ αναγνωρίσθηκε τον Ιούνιο 2014 ως το 23ο Εκπαιδευτικό Κέντρο στην Ανδρολογία (Training Centre in Andrology) της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ανδρολογίας (European Academy of Andrology in Thessaloniki). Το κέντρο αυτό αποτελεί το πρώτο που αναγνωρίζεται στα Βαλκάνια και γενικότερα στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη.

Σύνδεσμοι:
http://www.andrologyacademy.net/about.aspx?ID=3&submenu=1
http://www.andrologyacademy.net/about.aspx?id=3&submenu=2
http://www.andrologyacademy.net/about.aspx?id=3&submenu=3

Ο σκοπός του εκαπιδευτικού κέντρου είναι η εκπαίδευση ειδικών Ενδοκρινολόγων και Ουρολόγων σε όλους τους τομείς της Ανδρολογίας, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές (Joint Educational Curriculum for Clinical Andrology Training in Europe), που καθορίζονται από την European Academy of Andrology (EAA) και την European Society of Andrological Urology (ESAU) (European Association of Urology).

Μέλος συντονιστικής επιτροπής μεταπτυχιακών σπουδών

1.2018 – 2023 Συντονιστική επιτροπή προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και τις Επιστήμες Υγείας»
Δημήτριος Γ. Γουλής (διευθυντής)
Κωνσταντίνος Χαΐτογλου (αναπληρωτής διευθυντής)
Δημήτριος Ζαφειρίου
Άννα-Μπεττίνα Χάιδιτς
Ευστράτιος Κοσμίδης
2.2015 – σήμεραΣυντονιστική επιτροπή προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) «Medical Reaserch Methodology»
Apostolos Tsapas (director)
Dimitrios G. Goulis (deputy director)
Efstratios Kosmidis
Anna-Bettina Haidich
Alexandros Gatyfallos
3.2017 – σήμεραΣυντονιστική επιτροπή προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) «Human Reproduction»
Ευστράτιος Μ. Κολυμπιανάκης (διευθυντής)
Δημήτριος Γ. Γουλής (αναπληρωτής διευθυντής)
Αλέξανδρος Φ. Λαμπρόπουλος
Γρηγόριος Γκριμπίζης
Λεωνίδας Ζεπειρίδης
4.2017 – σήμεραΣυντονιστική επιτροπή προγράμματος International Doctorate School (PhD) in Clinical and Experimental Medicine, University of Modena and Reggio Emilia, Italia
5.2015 – 2018Συντονιστική επιτροπή προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) «Medical Reaserch Methodology»
Maria Albani (director)
Alexandros Garyfallos
Dimitrios G. Goulis
Apostolos Tsapas
Anna-Bettina Haidich
6.2023 – σήμεραΣυντονιστική επιτροπή προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και τις Επιστήμες Υγείας»
Κωνσταντίνος Χαΐτογλου (διευθυντής)
Δημήτριος Γ. Γουλής(αναπληρωτής διευθυντής)
Άννα-Μπεττίνα Χάιδιτς
Ευστράτιος Κοσμίδης
Στέργιος Πολύζος

Μέλος διοικητικού συμβουλίου επιστημονικών εταιρειών

Εταιρεία / ΣύλλογοςΈτος
1.Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία
γενικός γραμματέας
2002 – 2004
2.Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία
γενικός γραμματέας
2007 – 2009
3.European Academy of Andrology
member of the Executive Board
2010 – 2014
5.Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
ειδικός γραμματέας
2011 – 2013
5.Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία
πρόεδρος
2013 – 2015
6.Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης
μέλος
2013 – 2017
7.European Academy of Andrology
secretary, general (officer)
2014 – 2018
8.European Menopause and Andropause Society
σύμβουλος
2015 – 2017
9.Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία
πρόεδρος
2015 – 2017
10.Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης
μέλος
2015 –
11.European Menopause and Andropause Society
secretary, general (officer)
2017 – 2019
12.European Menopause and Andropause Society
vice-president (officer)
2019 – 2021
13European Menopause and Andropause Society
President
2021 – 2023
14.International Society of Andrology
Treasurer
2020 – 2025

Συντονιστής μαθημάτων

Προπτυχιακά μαθήματα
1.2015 – σήμεραΣυντονιστής και υπεύθυνος του μαθήματος «Ανθρώπινη Αναπαραγωγή», που αποτελεί μάθημα επιλογής των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
2.2019 – σήμεραΣυντονιστής και υπεύθυνος, μαζί με την καθηγήτρια Καλλιόπη Κώτσα, του μαθήματος «Ενδοκρινολογία – Μεταβολισμός – Διαβήτης», που αποτελεί μάθημα επιλογής των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
Μεταπτυχιακά μαθήματα
1.2012 – 2019Συντονιστής και συνυπεύθυνος, μαζί με τον καθηγητή Απόστολο Τσάπα, του μαθήματος «Ιατρική βασισμένη στην τεκμηρίωση», που αποτελούσε μάθημα κορμού των φοιτητών/τριών του Α’ εξαμήνου στα πλαίσια του Νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΝΠΜΣ) του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
2.2012 – 2018Συντονιστής και συνυπεύθυνος, μαζί με τους καθηγητές Anthony Montgomery (2012 -2014) και Απόστολο Τσάπα (2017 – 2019), του μαθήματος «Συγγραφή και παρουσίαση επιστημονικής μελέτης», που αποτελούσε μάθημα κορμού των φοιτητών/τριών του Β’ εξαμήνου στα πλαίσια του Νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΝΠΜΣ) του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
3.2015 – σήμεραΣυντονιστής και συνυπεύθυνος, μαζί με τον καθηγητή Απόστολο Τσάπα, του μαθήματος «Clinical Research Methodology», που αποτελεί μάθημα κορμού των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ / MSc) «Medical Research Methodology» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
4.2015 – σήμεραΣυντονιστής και υπεύθυνος του μαθήματος «How to write a paper», που αποτελεί μάθημα κορμού των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ / MSc) «Medical Research Methodology» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
5.2015 – σήμεραΣυντονιστής και υπεύθυνος του μαθήματος «Introduction to Bioethics», που αποτελεί μάθημα κορμού των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Medical Research Methodology» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
6.2018 – σήμεραΣυντονιστής και υπεύθυνος του μαθήματος «Male Reproductive Endocrinology», που αποτελεί μάθημα κορμού των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ / MSc) «Human Reproduction» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
7.2018 – σήμεραΣυντονιστής και υπεύθυνος του μαθήματος «Female Reproductive Endocrinology», που αποτελεί μάθημα κορμού των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ / MSc) «Human Reproduction» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
8.2018 – σήμεραΣυντονιστής και συνυπεύθυνος, μαζί με την καθηγήτρια Άννα-Μπεττίνα Χάιδιτς, του μαθήματος «Research Methodology – Biostatistics», που αποτελεί μάθημα κορμού των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ / MSc) «Human Reproduction» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
9.2020 – σήμεραΣυντονιστής και συνυπεύθυνος, μαζί με την καθηγήτρια Άννα-Μπεττίνα Χάιδιτς, του μαθήματος «Ερευνητική Μεθοδολογία – Βιοστατιστική», που αποτελεί μάθημα κορμού των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Εμβρυομητρική Ιατρική» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
10.2020 – σήμεραΣυντονιστής και συνυπεύθυνος, μαζί με την καθηγήτρια Άννα-Μπεττίνα Χάιδιτς, του μαθήματος «Ερευνητική Μεθοδολογία – Βιοστατιστική», που αποτελεί μάθημα κορμού των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ιατρική Ακειβείας» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
11.2020 – σήμεραΣυντονιστής και υπεύθυνος του μαθήματος «Συγγραφή και παρουσίαση επιστημονικής μελέτης», που αποτελεί μάθημα κορμού των φοιτητών/τριών του Β’ εξαμήνου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και τις Επιστήμες Υγείας» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
12.2018 – σήμεραΣυντονιστής και συνυπεύθυνος, μαζί με τον καθηγητή Ευστράτιο Κοσμίδη, του μαθήματος «Ερευνητική Μεθοδολογία», που αποτελεί μάθημα κορμού των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και τις Επιστήμες Υγείας» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Υπεύθυνος εξωτερικών ιατρείων

1.2009 – σήμεραΕξωτερικό ιατρείο «Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής στη γυναίκα»
Μονάδα Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής
Α’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ΑΠΘ
ΓΝΘ «Παπαγεωργίου»
Λειτουργία: Δευτέρα 10:30 – 14:30
 
Εξεταζόμενα περιστατικά: 
· Υπογοναδισμός στη γυναίκα
· Υπερπρολακτιναιμία στη γυναίκα
· Υπερανδρογοναιμία στη γυναίκα
· Γυναικεία υπογονιμότητα
· Διαταραχές της έμμηνης ρύσης
· Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
· Εμμηνόπαυση – πρώιμη εμμηνόπαυση
· Θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης
2.2009 – σήμεραΕξωτερικό ιατρείο «Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής στον άνδρα»
Μονάδα Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής
Α’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ΑΠΘ
ΓΝΘ «Παπαγεωργίου»
Λειτουργία: Τετάρτη 10:30 – 13:00
 
Εξεταζόμενα περιστατικά: 
· Υπογοναδισμός στον άνδρα
· Υπερπρολακτιναιμία στον άνδρα
· Ανδρική υπογονιμότητα
· Διαταραχές σπερμοδιαγράμματος
· Διαφυλισμός (άνδρας-προς γυναίκα) 
· Διαφυλισμός (γυναίκα-προς-άνδρα)
· Επιδράσεις περιβάλλοντος (ενδοκρινικοί διαταράκτες, doping)
3.2009 – σήμεραΕξωτερικό ιατρείο «Μεταβολικών και ενδοκρινικών επιπλοκών της κύησης»
Μονάδα Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής
Α’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ΑΠΘ
ΓΝΘ «Παπαγεωργίου»
Λειτουργία: Παρασκευή 10:30 – 14:30
 
Εξεταζόμενα περιστατικά: 
· Ενδοκρινικές επιπλοκές της κύησης (διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα, της υπόφυσης και των επινεφριδίων, άλλες ενδοκρινικές παθήσεις κατά την κύηση)
· Μεταβολικές επιπλοκές της κύησης (σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 και 2, σακχαρώδης διαβήτης της κύησης, άλλες μεταβολικές παθήσεις κατά την κύηση)

Μέλος επιτροπών Ιατρικής Σχολής

1.21/10/05 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή διασύνδεσης πληροφορικής με την ιατρική εκπαίδευση
2.21/10/05 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή επεξεργασίας σχεδίου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας
3.09/01/06 έως 30/08/07Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Γραφείο οργάνωσης επιστημονικών, πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων
4.15/12/06 έως 30/08/08Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή ολοκλήρωσης της πανεπιστημιακής λειτουργίας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» 
5.15/12/06 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή για την αξιολόγηση φοιτητών (εξετάσεις – βαθμολόγηση) 
6.15/12/06 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή κριτηρίων αξιολόγησης του διδακτικού, ερυνητικού και εκπαιδευτικού ερευνητικού έργου των μελών ΔΕΠ
7.15/12/06 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή υποστήριξης εκπαιδευτικών μέσων και εξοπλισμού
8.10/01/08 έως σήμεραΤμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή διδακτορικών διατριβών
9.16/01/09 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή αποτίμησης του διδακτικού και ερυνητικού έργου του Τμήματος Ιατρικής 
10.03/03/09 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Γραφείο υποστήριξης ερευνητικών προγραμμάτων
11.01/02/11 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Συντονιστική επιτροπή μεταπτυχιακών σπουδών
12.24/09/12 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Συντονιστική επιτροπή ΠΡΟΜΕΣΙΠ (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Πληροφορικής
13.26/11/13 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή Συνεργασίας Προκλινικών – Κλινικών Ερευνητικών Προγραμμάτων
14.26/11/13 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή Γραφείου Εκπαίδευσης
15.04/10/13 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή Επιμέλειας Ιστοσελίδας
16.28/03/14 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή  για τη σύνταξη κοινού πλαισίου εκπόνησης διδακτορικών διατριβών στη Σχολή Επιστημών Υγείας ΑΠΘ 
17.11/12/13 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Oμάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟμΕΑ) Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ
18.01/01/18 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή προπτυχιακού προγράμματος σπουδών Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ
19.05/10/18 έως 31/08/21Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή μεταπτυχιακών προγραμμάτων Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ
20.14/11/18 έως 31/08/17Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή Προγράμματος Εκπαίδευσης Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ
21.01/09/20 έως σήμεραΤμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Επιτροπή διδακτορικών διατριβών (αναπληρωτής συντονιστής)
22.01/09/20 έως 30/06/21Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ – Γραφείο εκπαίδευσης εκπαιδευτών (συντονιστής)

Μέλος επιτροπών ΑΠΘ

1.06/02/15 έως 30/06/17ΑΠΘ – Επιτροπή Διεθνών Μεταπτυχιακών Σπουδών 
2.30/06/17 έως 24/08/17ΑΠΘ – Επιτροπή Διεθνών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων 
3.30/10/20 έως 31/08/21ΑΠΘ – Επιτροπή Ισότητας Φύλου
4.01/09/22 έως σήμεραΑΠΘ – Κέντρο Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) 

Μέλος επιτροπών Υπουργείου Υγείας

1.02/03/11 έως 31/12/11Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Εξεταστική επιτροπή ιατρικής ειδικότητας Ενδοκρινολογίας (έδρα Θεσσαλονίκη)
2.11/04/12 έως 31/12/13Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Εξεταστική επιτροπή ιατρικής ειδικότητας Ενδοκρινολογίας (έδρα Θεσσαλονίκη)
3.10/02/14 έως 31/12/15Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Εξεταστική επιτροπή ιατρικής ειδικότητας Ενδοκρινολογίας (έδρα Θεσσαλονίκη)
4.08/06/15 έως 31/12/15Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Εξεταστική επιτροπή ιατρικής ειδικότητας Ενδοκρινολογίας (έδρα Θεσσαλονίκη)
5.30/03/16 έως 31/12/17Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Εξεταστική επιτροπή ιατρικής ειδικότητας Ενδοκρινολογίας (έδρα Θεσσαλονίκη)
6.30/03/16 έως 31/12/17Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Τακτικό μέλος της Ομάδας Εργασίας για την Ιατρική Ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας
7.01/01/17 έως 31/12/18Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Επιτροπή προσφυγών με έδρα το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ

Μέλος συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών

ΠεριοδικόΈτος
Ελληνικά
1.Ανήρ (μέλος συντακτικής επιτροπής)2005 – 2007
2.Ανήρ (υπεύθυνος ύλης)2007 – 2011
Διεθνή
1.Human Reproduction (associate editor)2009 – 2013
2.Hippokratia (member of advisory committee)2009 – 2019
3.Andrology (editorial board)2012 – 2021
4.Hormones (associate editor / section editor / deputy editor-in-chief)2013 – σήμερα
5.Journal of Endocrinological Investigation (member of the editorial board)2013 – 2021
6.Maturitas2015 – 2021
7.Metabolism2018 – 2021
8.Human Reproduction Open (associate editor)2017 – 2020
9.Human Andrology (associate editor)2017 – 2020
10.Current Opinion in Endocrine and Metabolic Research2018 – 2021

Μέλος ειδικών επιτροπών

Έτος
1.Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
Μέλος της τριμελούς διοικούσας επιτροπής 
του τμήματος των «Γονάδων»
2006 – 2008
2.Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
Μέλος της τριμελούς διοικούσας επιτροπής 
του τμήματος των «Γονάδων»
2009 – 2011
3.Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
Μέλος της τριμελούς διοικούσας επιτροπής 
του τμήματος των «Γονάδων»
2011 – 2013
4.Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
Μέλος της τριμελούς διοικούσας επιτροπής 
του τμήματος των «Γονάδων» 
2013 – 2015
5.European Society of Endocrinology
Member 
Focus Area Expert Panel on Reproductive and Developmental Endocrinology
2021 – 2023
6.International Doctoral Programme in Clinical and Experimental Medicine (CEM)
Member
Department of Biomedical, Metabolic and Neural Sciences in collaboration, University of Modena and Reggio Emilia 
From 2018 (cycle XXXIV) the PhD Course of “Clinical and Experimental Medicine” is organized in 3 curricula:
· Nanomedicine, Medicinal and Pharmaceutical Sciences 
· Translational Medicine
· Health Sciences
2021 – σήμερα
7.European Academy of Andrology
Co-president
Guidelines Committee
2019 – σήμερα
8.European Academy of Andrology
Member
Examination Committee
2019 – σήμερα
9.Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
Πρόεδρος
της Εκπαιδευτικής Επιτροπής
2022 – σήμερα

Άλλες διοικητικές δραστηριότητες

1.2005Αξιολόγηση της Α’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής από την EBCOG
Προετοιμασία της επίσκεψης της EBCOG (European Board and College of Obstetricians and Gynaecologists) στις 25/10/05 που οδήγησε στη θετική αξιολόγηση της Α’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ από τη μικτή επιτροπή UEMS / EBCOG (European Union of Medical Specialties). Η προετοιμασία αυτή διήρκεσε περίπου ένα έτος και περιελάμβανε την κατάστρωση και υποβολή πλήρους φακέλου αξιολόγησης μεγέθους 1000 περίπου σελίδων. Στα πλαίσια αυτής της αξιολόγησης δημιουργήθηκαν ή τροποιήθηκαν ριζικά ο «Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας» και τα «Πρωτόκολλα Ιατρικών Πράξεων» που εφαρμόζονται στην Κλινική. 
2.2006Υποτροφίες Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)
Εισηγητής θεμάτων και εξεταστής στις εξετάσεις του ΙΚΥ για το έτος 2006, στο γνωστικό αντικείμενο «Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής»
3.200734o Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού
Κρήτη, 28-31/03/07
Κριτής εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της «Αναπαραγωγής»
4.200936ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού
Αλεξανδρούπολη, 08-11/04/09
Κριτής εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της «Αναπαραγωγής»
5.201026th Annual Meeting of the European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)
Rome, 2010
Κριτής εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της «Ανδρολογίας»
6.201127th Annual Meeting of the European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)
Stockholm, 2011
Κριτής εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της «Ανδρολογίας»
7.201228th Annual Meeting of the European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)
Istanbul, 2012
Κριτής εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της «Ανδρολογίας»
8.2012 – 2013Υποτροφίες Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)
Αξιολογητής του ΙΚΥ στο πλαίσιο της πράξης «Πρόγραμμα υποτροφιών ΙΚΥ με διαδικασία εξατομικευμένης αξιολόγησης – οριζόντια πράξη» για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013
9.20127th European Congress of Andrology (ECA 2012)
European Academy of Andrology / Eupoean Association of Urology
Berlin, Germany, 28/11-01/12/12
Εξεταστής για το δίπλωμα του «Clinical Andrologist»
10.20147ο Εντατικό Σεμινάριο στην Εφηβική Ιατρική
Αθήνα, 04-05/04/14
Κριτής εργασιών για τα βραβεία της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ) – “Γεώργιος Μαραγκός” και  της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας 
11.201430th Annual Meeting of the European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)
Munich, 2014
Κριτής εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της «Ανδρολογίας»
12.201441ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού
Πόρτο Χέλι, 14-17/05/14
Κριτής βραβείων
13.2014Μέλος της επιτροπής σύνταξης διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλων
Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
Αθήνα, 15/06 – 15/09/14
Νοσήματα Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας στον Άνδρα: Δ. Γουλής, Ε. Διαμάντη, Μ. Νικοπούλου
14.201643ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού
Αθήνα, 20-23/04/16
Κριτής εργασιών
15.201744ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού
Αθήνα, 26-29/04/17
Κριτής εργασιών
16.2017Κοσμητορικές εκλογές Σχολής Επιστημών Υγείας
Θεσσαλονίκη, 10-11/10/17
Μέλος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής
17.201845ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη
Θεσσαλονίκη, 09-12/05/18
Κριτής βραβείων
18.2018 – σήμεραΑ’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική ΑΠΘ
Υπεύθυνος ιστοσελίδας
19.201834th Annual Meeting of the European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)
Barcelona, 2018
Κριτής εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της «Ανδρολογίας»
20.2018COST Open Call OC-2016-2 (EU Framework Program)
Independent External Expert
21.2016 – σήμεραΠληροφορικό Σύστημα ΑΠΕΛΛΑ – Εκλογές και εξελίξεις μελών ΔΕΠ
Αξιολογητής θέσεων – Μέλος εκλεκτορικών επιτροπών
22.2018Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛΙΔΕΚ για την ενίσχυση μεταδιδακτόρων ερευνητών /τριών 
Αξιολογητής προτάσεων
23.201921st European Congress of Endocrinology (ECE 2019)
Lyon, France, 18-21/05/19
Κριτής εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της «Αναπαραγωγής»
24.201949ο Συμπόσιο Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 
Θεσσαλονίκη, 20-21/04/19
Κριτής εργασιών για το βραβείο «Χ. Κασίμου»
25.201949ο Συμπόσιο Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 
Θεσσαλονίκη, 20-21/04/19
Κριτής εργασιών για το βραβείο «Νέου ερευνητή»
26.2019Κριτής ερευνητικών πρωτοκόλων
Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
Αθήνα, 23/03/19
Αναπαραγωγή
27.2018 – σήμεραΚριτής (evaluator) διδακτορικων διατριβών
Dipartimento di Scienze Biomediche, Metaboliche e Neuroscienze
Corso di Dottorato “Clinical and Experimental Medicine (CEM)
Medicina Clinica e Sperimentale” 
Coordinatore Prof. Giuseppe Biagini
28.201922nd European Congress of Endocrinology (ECE 2020)
Prague, Czech Republic, 23-26/05/20
Κριτής εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της «Ανδρικής Αναπαραγωγής»
29.202036th Annual Meeting of the European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)
Copenhagen, 05-08/07/20
Κριτής εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της «Ανδρολογίας»
30.2019 – todayΑκαδημαϊκός σύμβουλος
Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ 2019
Ακαδημαϊκός σύμβουλος φοιτητών/ριων 4ου έτους
31.201935th Annual Meeting of the European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)
Vienna, 2019
Κριτής εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της «Ανδρολογίας»
32.2022European Congress of Endocrinology 2022
Milan, 2022
Κριτής εργασιών
33.202236th Annual Meeting of the European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)
Milan, 2022
Κριτής εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της «Ανδρολογίας»
34.2022ESE Young Endocrinologists and Scientists Clinical Observership Program (COP)
European Society of Endocrinology
Κέντρο Εκπαίδευσης