Συνεργαζόμενοι ερευνητές

Εκτύπωση

Χρήστος Τσαμέτης, ενδοκρινολόγος

Ο Χρήστος Π. Τσαμέτης γεννήθηκε στα Γρεβενά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1993. To 2004 έλαβε το τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από την ανάλογη εκπαίδευση στη Κλινική Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παναγία” και στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας του Oxford Center of Diabetes, Endocrinology and Metabolism του Nοσοκομείου Churchill, στην Οξφόρδη. Από το 2005 ασκεί την Ενδοκρινολογία στη Θεσσαλονίκη, σε ιδιωτική βάση.

Αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ το 2013. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε πολλά ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της European Thyroid Association και το 2013 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας. Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι η Ανδρολογία, η Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγής στη Γυναίκα και η παχυσαρκία.

Πασχαλία Ηλιάδου, ενδοκρινολόγος

Η Πασχαλία Ηλιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2000 με το βαθμό «Άριστα». Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και εκπόνησε τη Διδακτορική της Διατριβή στο γνωστικό πεδίο της Ενδοκρινολογίας της Αναπαραγωγής υπό την επίβλεψη του καθηγητού Ι. Παπαδήμα. Έλαβε την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στο ΑΝΘ «Θεαγένειο», το 2012. Από το 2013 ασκεί την Ενδοκρινολογία, σε ιδιωτική βάση.

Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Τιμήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών με υποτροφία λόγω υψηλότερης βαθμολογίας επίδοσης κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1998-1999 και 1999-2000. Η εργασία «Η ανασταλτίνη Β και η ανασταλτική ορμόνη των πόρων του Müller δεν είναι ανώτερες της FSH στην πρόβλεψη ανεύρεσης σπερματοζωαρίων κατά τη βιοψία των όρχεων με λεπτή βελόνη σε αζωοσπερμικούς άνδρες» των Ηλιάδου ΠΚ, Τσαμέτη Χ, Γουλή ΔΓ, Παπαδήμα Ι τιμήθηκε με το βραβείο της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας με πρώτο συγγραφέα ειδικευόμενο στην Ενδοκρινολογία, κατά το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού, Αθήνα, 19-22/03/2008.

Ιωάννης Λίτσας, ενδοκρινολόγος

Ο Ιωάννης Δ. Λίτσας. γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003. Έλαβε την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στο ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, το 2011. Από το 2012 ασκεί την Ενδοκρινολογία σε ιδιωτική βάση. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας. Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι οι ενδοκρινικές επιπλοκές της κύησης.

Αθηνά Καπράρα, ενδοκρινολόγος

Η Αθηνά Καπράρα γεννήθηκε στη Βέροια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1998. Εκπαιδεύτηκε επί 3 έτη στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και επί 4 έτη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παναγία» στο πεδίο της Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού. Tο 2011 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας. Από το 2012 ασκεί την Ενδοκρινολογία στη Βέροια σε ιδιωτική βάση.

Το 2009 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας του ΕΑΠ και το 2012 αγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, έχει διατελέσει κριτής σε διεθνή peer-review περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων.

Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντoς είναι η Nευροενδοκρινολογία, ο Mεταβολισμός και η Eνδοκρινολογία της Aναπαραγωγής.

Ακύλας – Γεώργιος Κουθούρης, ουρολόγος

Ο Ακύλας – Γεώργιος Κουθούρης απεφοίτησε το 1996 από το αγγλόφωνο τμήμα του Πανεπιστημίου Semmelweiss της Βουδαπέστης. Απέκτησε την ειδικότητα της Ουρολογίας τον Ιανουάριο του 2006, αφού εκπαιδεύθηκε στη Γενική Χειρουργική, στο ΓΝ Νάουσας, και στην Ουρολογία, στο ΓΝ Δράμας και το Νοσοκομείο “Παναγία” Β΄ ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. Από τον Απρίλιο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2004 εκπαιδεύθηκε στην Ουρολογία, στο Alexandra Hospital, Worcester Αcute Hospitals NHS Trust, στο Rosshall Ηospital, Glasgow, και στο Walsgrave Hospital Coventry NHS Trust του Ηνωμένου Βασιλείου. Απο τον Ιούλιο του 2006, εξασκεί την Ουρολογία, σε ιδιωτική βάση, στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Είναι κάτοχος αναγνώρισης ειδικής εκπαίδευσης ανάλυσης σπέρματος απο την ESHRE. Η χειρουργική του εμπειρία περιλαμβάνει διουρηθρικές επεμβάσεις (TURP, TURBT) προστατεκτομές, εκτομές θηλωμάτων κύστεως (συμβατικές ή με laser Green Light, oυρητηροσκοπική λιθοθρυψία, τοποθέτηση ουρητηρικού καθετήρα “pigtail”, διαδερμική λιθοθρυψία (PCNL), ριζική προστατεκτομή σε καρκίνο προστάτη (ανοικτή μέθοδος με περινεϊκή προσπέλαση ή λαπαροσκοπική μέθοδος, νεφρεκτομή (ανοικτή ή λαπαροσκοπική μέθοδος), αποκατάσταση υδροκήλης, οσχεοβουβωνοκήλης (με τοποθέτηση πλέγματος), κιρσοκήλης (ανοικτή ή λαπαροσκοπική μέθοδος), τοποθέτηση ταινίας TVT σε γυναικεία ακράτεια και πλέγματος Perigee σε κυστεοκήλη, και πλαστική αποκατάσταση πέους (Nesbitt – Nesbitt plication) σε νόσο Peyronie.