|
Χρήστος Τσαμέτης, ενδοκρινολόγος
|
Ο Χρήστος Π. Τσαμέτης γεννήθηκε στα Γρεβενά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1993. To 2004 έλαβε το τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από την ανάλογη εκπαίδευση στη Κλινική Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παναγία” και στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας του Oxford Center of Diabetes, Endocrinology and Metabolism του Nοσοκομείου Churchill, στην Οξφόρδη. Από το 2005 ασκεί την Ενδοκρινολογία στη Θεσσαλονίκη, σε ιδιωτική βάση.
Αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ το 2013. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε πολλά ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της European Thyroid Association και το 2013 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας. Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι η Ανδρολογία, η Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγής στη Γυναίκα και η παχυσαρκία.
|
|
Πασχαλία Ηλιάδου, ενδοκρινολόγος
|
Η Πασχαλία Ηλιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2000 με το βαθμό «Άριστα». Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και εκπόνησε τη Διδακτορική της Διατριβή στο γνωστικό πεδίο της Ενδοκρινολογίας της Αναπαραγωγής υπό την επίβλεψη του καθηγητού Ι. Παπαδήμα. Έλαβε την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στο ΑΝΘ «Θεαγένειο», το 2012. Από το 2013 ασκεί την Ενδοκρινολογία, σε ιδιωτική βάση.
Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Τιμήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών με υποτροφία λόγω υψηλότερης βαθμολογίας επίδοσης κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1998-1999 και 1999-2000. Η εργασία «Η ανασταλτίνη Β και η ανασταλτική ορμόνη των πόρων του Müller δεν είναι ανώτερες της FSH στην πρόβλεψη ανεύρεσης σπερματοζωαρίων κατά τη βιοψία των όρχεων με λεπτή βελόνη σε αζωοσπερμικούς άνδρες» των Ηλιάδου ΠΚ, Τσαμέτη Χ, Γουλή ΔΓ, Παπαδήμα Ι τιμήθηκε με το βραβείο της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας με πρώτο συγγραφέα ειδικευόμενο στην Ενδοκρινολογία, κατά το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού, Αθήνα, 19-22/03/2008.
|
|
Ιωάννης Λίτσας, ενδοκρινολόγος
|
Ο Ιωάννης Δ. Λίτσας. γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003. Έλαβε την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στο ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, το 2011. Από το 2012 ασκεί την Ενδοκρινολογία σε ιδιωτική βάση. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας. Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι οι ενδοκρινικές επιπλοκές της κύησης.
|
|
Γεσθημανή Μηντζιώρη, ενδοκρινολόγος
|
Η Γεσθημανή Μηντζιώρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2004. Το 2006 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ «Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία» και το 2014 αναγορεύθηκε σε διδάκτορα του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, με βαθμό «Άριστα με διάκριση».
Έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε ξενόγλωσσα περιοδικά, είναι Associate Editor στο περιοδικό Endocrinology, Diabetes and Metabolism Case Reports καθώς και μέλος της συντακτικής ομάδας/ κριτής σε περιοδικά του χώρο της Ενδοκρινολογίας και της Αναπαραγωγής. Εργασίες της έχουν βραβευθεί σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια. Συμμετέχει ως διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ, καθώς και στα ξενόγλωσσα postgraduate programs (MSc on Medical Research Methodology και MSc on Human Reproduction). Σήμερα εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στη μονάδα Ενδοκρινολογίας της Αναπαραγωγής της A’ Μ/Γ Κλινικής στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου και ως ιδιώτης ενδοκρινολόγος, διατηρώντας το ιατρείο της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Έχει διακριθεί για το επιστημονικό της έργο (Υποτροφία Αριστείας Υποψηφίων Διδακτόρων του ΑΠΘ, Υποτροφία Μεταδιδακτορικής Έρευνας – Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της οργάνωσης European Young Endocrine Scientists (EYES), μέλος της επιτροπής εκπαίδευσης (educational committee), της κλινικής επιτροπής ( clinical committee) και της εκτελεστικής επιτροπής (executive board) της Εuropean Society of Endocrinology (ESE).
Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντος είναι η Eνδοκρινολογία της Aναπαραγωγής και ο θυρεοειδής, με έμφαση στην υπογονιμότητα και τη σχέση της θυρεοειδικής λειτουργίας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
|
|
Ευαγγελία Κιντιράκη, ενδοκρινολόγος
|
Η Ευαγγελία Κιντιράκη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) το 2000 και αποφοίτησε το 2006 με βαθμό πτυχίου “Λίαν Καλώς”. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) “Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία” και έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης το 2011. To 2014 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας, μετά από τετραετή εκπαίδευση στις ενδοκρινολογικές κλινικές του Γ.Ν. “Άγιος Παύλος” και του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Θεαγένειο”. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με Βαθμό “ Άριστα με Διάκριση” το 2020.
Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε διάφορα συνέδρια. Συμμετέχει ως διδάσκουσα στο ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ “MSc on Human Reproduction”. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Θεσσαλονίκη από το 2015. Τα πεδία του επιστημονικού ενδιαφέροντος της είναι η Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγής και οι μεταβολικές παθήσεις της κύησης, ιδιαίτερα ο Σακχαρώδης Διαβήτης της Κύησης.
|
|
Αθηνά Καπράρα, ενδοκρινολόγος
|
Η Αθηνά Καπράρα γεννήθηκε στη Βέροια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1998. Εκπαιδεύτηκε επί 3 έτη στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και επί 4 έτη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παναγία» στο πεδίο της Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού. Tο 2011 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας. Από το 2012 ασκεί την Ενδοκρινολογία στη Βέροια σε ιδιωτική βάση.
Το 2009 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας του ΕΑΠ και το 2012 αγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, έχει διατελέσει κριτής σε διεθνή peer-review περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων.
Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντoς είναι η Nευροενδοκρινολογία, ο Mεταβολισμός και η Eνδοκρινολογία της Aναπαραγωγής.
|
|
Παναγιώτης Αναγνωστής, ενδοκρινολόγος
|
Ο ιατρός Παναγιώτης Αναγνωστής ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές (MD) στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το 2002. Είναι επίσης απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Το 2013 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή (PhD) στο τμήμα Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ (με θέμα: “Μελέτη οστικής νόσου σε ασθενείς με αιμορροφιλία”, βαθμός: άριστα με διάκριση). Έχει λάβει επίσης τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Πολιτική Επιστημών Υγείας και Σχεδιασμός Υπηρεσιών Υγείας»), το 2016. Το 2012 ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στην Ενδοκρινολογία, στην Ενδοκρινολογική Κλινική του “Ιπποκρατείου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και έκτοτε εργάζεται ως Υπεύθυνος του Ενδοκρινολογικού Τμήματος της ΕΛ.ΑΣ. (Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης).
Το 2013 έλαβε υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ενδοκρινολογική Εταιρεία (International Endocrine Scholarship Program), κατά τη διάρκεια της οποίας, ολοκλήρωσε τις μετα-διδακτορικές του σπουδές στο Department of Endocrinology and Diabetes, St Mary’s Hospital, Imperial College of London, UK (2014). Συμμετείχε επίσης ενεργά παρακολουθώντας εξειδικευμένα ιατρεία εμμηνόπαυσης του Λονδίνου, στα Νοσοκομεία «Queen Charlotte» και «Chelsea & Westminster». Από το 2018 είναι μέλος της Royal Society for Public Health (FRSPH).
Έχει λάβει επίσης Υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) (2008), Υποτροφία Αριστείας από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ (2010) και την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης (2014). Πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο «Jens Sandahl Christansen 2021», από την Ευρωπαϊκή Ενδοκρινολογική Εταιρεία, για το επιστημονικό του έργο στην κλινική ενδοκρινολογία, (ως υποψήφιος της European Menopause and Andropause Society-EMAS) ιδίως για το ερευνητικό του έργο στο πεδίο “Cardiovascular Disease – menopause”.
Από το 2018, συμμετέχει στο πρόγραμμα διδασκαλίας των ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας», «MSc in Human Reproduction» & «Ερευνητική μεθοδολογία στην Ιατρικής και στις επιστήμες υγείας», του Τμήματος Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.
|
|
Θωμάς Γεωργίου, ενδοκρινολόγος
|
Ο Θωμάς Γεωργίου είναι ειδικός Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος που διατηρεί ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 2005. Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου από τον 7/2008 έως τον 7/2009 στο Π.Ι. Σταυρού Θεσσαλονίκης. Το 2009 ειδικεύθηκε επί διετίας στην ειδικότητα της Παθολογίας στο Α.Ν.Θ. Θεαγένειο. Κατόπιν, εργάστηκε επί 3ετίας ως επιστημονικός συνεργάτης στη Β’ Παθολογική Κλινική του ΓΝΘ Ιπποκράτειο. Ειδικεύθηκε στην ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας και Διαβητολογίας στην Ενδοκρινολογική Κλινική του ΓΝΘ Ιπποκράτειο. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της ESE (European Society of Endocrinology).
Οι ενδοκρινικές παθήσεις, που αντιμετωπίζονται στο ιατρείο του, αφορούν το θυρεοειδή και τους παραθυρεοειδείς αδένες, το σακχαρώδη διαβήτη, την οστεοπόρωση, τα μεταβολικά νοσήματα των οστών, καθώς και τις διαταραχές της βιταμίνης D. Επιπλέον, αντιμετωπίζονται παθήσεις της υπόφυσης, των επινεφριδίων, οι διαταραχές των λιπιδίων, διαταραχές της ανάπτυξης, αλλά και διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών καθώς και περιεμμηνοπαυσιακές διαταραχές.
Ο ιατρός είναι πιστοποιημένος με την υπ’ αριθμ. Γ5α/Γ.Π. 73557 απόφαση του Υπουργείου Υγείας στη διενέργεια υπερηχογραφημάτων των ενδοκρινών αδένων. Εντός του ιατρείου, υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας υπερηχογραφήματος του θυρεοειδούς, καθώς και υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης παρακέντησης θυρεοειδούς με λεπτή βελόνα (U/S guided FNA).
|
|
Χριστίνα Δημοπούλου, ενδοκρινολόγος
|
Η Χριστίνα Δημοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1999 με άριστα. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1999 μέχρι το 2005, από όπου και αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς».
Το 2006 έγινε δεκτή με υποτροφία στο διακεκριμένο ερευνητικό Ινστιτούτο Max Planck του Μονάχου. Το 2008 έλαβε τον τίτλο της Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilians-Universität του Μονάχου (Dr. med.).
Kατά τη διάρκεια της ειδίκευσής της, εργάστηκε ως βοηθός του διακεκριμένου καθηγητή Prof. Dr. Günter Stalla στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Ινστιτούτου Max Planck, καθώς και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ludwig-Maximilians-Universität του Μονάχου. Το 2014 της απονεμήθηκε ο τίτλος της Ειδικής Ενδοκρινολόγου – Διαβητολόγου και το 2015 ο τίτλος της Κλινικής Ανδρολόγου, μετά από επιτυχία στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ιατρικού Συλλόγου της Βαυαρίας.
Αναπτύσσει σημαντική εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα, αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σε έγκριτα Γερμανικά και διεθνή Ιατρικά περιοδικά όπως το The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism και το European Journal of Endocrinology και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Τέλος, επιστημονικές της εργασίες βραβεύτηκαν από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Ενδοκρινολογίας της Γερμανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (DGE).
Από το 2014 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Θεσσαλονίκη. To 2017 ολοκλήρωσε την Υφηγεσία της στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians- Universität του Μονάχου.
|
|
Αθανάσιος Μουσιώλης, ενδοκρινολόγος
|
Ο Αθανάσιος Μουσιώλης είναι Ενδοκρινολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία, το Σακχαρώδη Διαβήτη και τον Μεταβολισμό στο Ενδοκρινολογικό τμήμα του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης στην Κλινική Διαβητολογία και υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Επιστημονικές του εργασίες έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια κι έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.
Είναι μέλος των European Society of Endocrinology (ESE), European Young Endocrinologists (EYEs) και της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.
Στο ιατρείο του παρέχονται διαγνωστικές, θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε καταστάσεις που σχετίζονται με την Ενδοκρινολογία, το Διαβήτη και το Μεταβολισμό.
|
|
Γεώργιος Κανάκης, ενδοκρινολόγος
|
Ο ενδοκρινολόγος Γεώργιος Κανάκης είναι στρατιωτικός ιατρός και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής τουΠανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί τα καθήκοντά του ως Επιμελητής στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και, παράλληλα, ως επιστημονικός συνεργάτης της Διακλαδικής ΜονάδαςΙατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) των ενόπλων δυνάμεων. Έχει μετεκπαιδευθεί στην Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής και στην υπερηχογραφική απεικόνιση των ενδοκρινών αδένων στοΠανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης και στο ΑΠΘ. Είναι Κλινικός Ανδρολόγος, πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ανδρολογίας, ενώ από το 2019 έχει εκλεγεί στη θέση του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας.
|
|
Ευαγγελία Μπίλλα, ενδοκρινολόγος
|
Η Ευαγγελία Μπίλλα γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1994. To 2004 έλαβε το τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας κατόπιν εκπαίδευσης στην Κλινική Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Από το 2005 ασκεί την Ενδοκρινολογία στα Τρίκαλα, σε ιδιωτική βάση.
Αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2011 με βαθμό άριστα. Το 2011 έλαβε άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από εξάμηνη εκπαίδευση στο τμήμα υπερηχοτομογραφίας του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε ελληνικά ιατρικά συνέδρια και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας από το 2011 και παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον για την Ανδρολογία και την Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγής.
|
|
Κασιανή Παπαδημητρίου, ενδοκρινολόγος (ειδικευόμενη)
|
Η Κασιανή Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Βέροια. Πρωτεύσασα των πανελληνίων εξετάσεων στο νομό Ημαθίας εισήχθη το 2004 στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και αποφοίτησε το 2010 με βαθμό πτυχίου «Λίαν Kαλώς» (8.42/10). Εν συνεχεία, ασκήθηκε στην ειδικότητα της Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και υπηρέτησε ως ιατρός υπαίθρου, υπαγόμενη στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών. Από το 2016 συμμετέχει στις εργασίες της Μονάδας Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής του ΑΠΘ. Το 2017, έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με βαθμό «Άριστα» (9.49/10). Σήμερα, είναι υποψήφια διδάκτορας ΑΠΘ και ασκείται στην ειδικότητα Ενδοκρινολογία – Διαβήτης – Μεταβολισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο – Μπενάκειο (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός).
Το ιδιαίτερο πεδίο επιστημονικού ενδιαφέροντός της είναι η Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στο πεδίο της Πρώιμης Ωοθηκικής Ανεπάρκειας. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων και σε επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.
|
|
Σταυρούλα Βενέτη, ενδοκρινολόγος (ειδικευόμενη)
|
Η Σταυρούλα Βενέτη γεννήθηκε το 1992 και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το 2016. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην Ενδοκρινολογία, τον Διαβήτη και τον Μεταβολισμό το 2018 στην Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Το 2022 απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα ειδίκευσης στο “Σακχαρώδη Διαβήτη” (ΑΠΘ). Από τον Μάρτιο του 2022 είναι υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα του διαβήτη κύησης (ΑΠΘ). Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Ενδοκρινολόγων (EYEs) και της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.
Το πεδίο ενδιαφέροντός της είναι η Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγής και έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές.
|
|
Μελέτιος Νίγδελης, μαιευτήρας-γυναικολόγος (ειδικευόμενος)
|
Εκπαίδευση
- 2013 – 2019 Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, ΑΠΘ, Συνολικός μέσος όρος: 9,56
- 2009 – 2013 Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, Θεσσαλονίκη
- 2007 – 2008 Valedictorian 2013, Βραβεία και Αριστεία Προόδου, Απολυτήριο Λυκείου (Άριστα 19 7/11)
- 2008 – 2009 John Witherspoon Middle School, Princeton, NJ, USA, Βραβείο καλύτερου μαθητή στις Θετικές Επιστήμες
Κλινική εμπειρία
- 2016 – 2019 Ενεργός συμμετοχή σε γενικές εφημερίες [Νοσοκομεία Παπαγεωργίου (Α’ Χειρουργική και Α’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ΑΠΘ) και ΓΝΘ Ιπποκράτειο (Β’ Προπ. Παθολογική Κλινική και Νεφρολογική Κλινική ΑΠΘ)]
- 8/2016 Εθελοντική συμμετοχή σε πρόγραμμα ενίσχυσης κέντρων υγείας (ΕΚΥΒΕ – ΑΠΘ), Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, Κασσανδρεία, Χαλκιδική
- 4/2014 – 11/2015 Συμμετοχή στη διεξαγωγή του ιατρείου Ιατρικής Γενετικής (ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ)
Επαγγελματική εμπειρία
- 9/2013 – 2019 Άμισθος υπεύθυνος και ιδρυτής ομίλων (clubs) Βιολογίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια (π.χ. iGEM: διεθνής διαγωνισμός του MIT για την συνθετική Βιολογία).
- 9/2013 – 2019 Άμισθος σύμβουλος μαθητών που συμμετέχουν σε προσομοιώσεις του ΟΗΕ (MUNs), Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, Θεσσαλονίκη
|
|
Ακύλας-Γεώργιος Κουθούρης, ουρολόγος
|
Ο Ακύλας – Γεώργιος Κουθούρης απεφοίτησε το 1996 από το αγγλόφωνο τμήμα του Πανεπιστημίου Semmelweiss της Βουδαπέστης. Απέκτησε την ειδικότητα της Ουρολογίας τον Ιανουάριο του 2006, αφού εκπαιδεύθηκε στη Γενική Χειρουργική, στο ΓΝ Νάουσας, και στην Ουρολογία, στο ΓΝ Δράμας και το Νοσοκομείο “Παναγία” Β΄ ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. Από τον Απρίλιο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2004 εκπαιδεύθηκε στην Ουρολογία, στο Alexandra Hospital, Worcester Αcute Hospitals NHS Trust, στο Rosshall Ηospital, Glasgow, και στο Walsgrave Hospital Coventry NHS Trust του Ηνωμένου Βασιλείου. Απο τον Ιούλιο του 2006, εξασκεί την Ουρολογία, σε ιδιωτική βάση, στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Είναι κάτοχος αναγνώρισης ειδικής εκπαίδευσης ανάλυσης σπέρματος απο την ESHRE. Η χειρουργική του εμπειρία περιλαμβάνει διουρηθρικές επεμβάσεις (TURP, TURBT) προστατεκτομές, εκτομές θηλωμάτων κύστεως (συμβατικές ή με laser Green Light, oυρητηροσκοπική λιθοθρυψία, τοποθέτηση ουρητηρικού καθετήρα “pigtail”, διαδερμική λιθοθρυψία (PCNL), ριζική προστατεκτομή σε καρκίνο προστάτη (ανοικτή μέθοδος με περινεϊκή προσπέλαση ή λαπαροσκοπική μέθοδος, νεφρεκτομή (ανοικτή ή λαπαροσκοπική μέθοδος), αποκατάσταση υδροκήλης, οσχεοβουβωνοκήλης (με τοποθέτηση πλέγματος), κιρσοκήλης (ανοικτή ή λαπαροσκοπική μέθοδος), τοποθέτηση ταινίας TVT σε γυναικεία ακράτεια και πλέγματος Perigee σε κυστεοκήλη, και πλαστική αποκατάσταση πέους (Nesbitt – Nesbitt plication) σε νόσο Peyronie.
|
|
Παναγιώτης Λεβής, ουρολόγος
|
•
2008: Πτυχίο Ιατρικής ΕΚΠΑ
• 2017: Ειδικότητα Ουρολογίας
• 2018: Υποψήφιος Διδάκτορας ΕΚΠΑ
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1980. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008. Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας το 2017 από την Ά Πανεπιστημιακή Ουρολογική κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και από το 2018 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρίας.
Το 2019 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροχειρουργική της ανδρικής υπογονιμότητας» του τμήματος Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Weill-Cornell στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και από το Δεκέμβριο του 2020 εργάζεται ως επικουρικός επιμελητής Ουρολογίας στο νοσοκομείο «Λαϊκό» και παράλληλα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή.
Γνωστικά πεδία ενδιαφέροντος: Ανδρική Υπογονιμότητα, Σεξουαλική Δυσλειτουργία
|
|
Θεοδοσία Ζεγκινιάδου, βιολόγος αναπαραγωγής
|
- 1987: Πτυχίο Βιολογίας, ΑΠΘ
- 1987: Introduction to Biochemistry, Biol 203, University of Connecticut, Storrs, Connecticut
- 1988 – 1990: Master of Health Science (MHSc), University of Toronto, Faculty of Medicine, Department of Clinical Biochemistry
- 1991 – 1995: Διδακτορική Διατριβή, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Βιολογικό τμήμα, ΑΠΘ
- 1995 – 1996: Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Συνεργάτης του καθηγητή Ι. Παπαδήμα
- 1995 – σήμερα: Συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην Εργαστηριακή Ανδρολογία σε κέντρα του εξωτερικού για εξειδικευμένες εξετάσεις. Συγκεκριμένα:
-
- Bourn Hall, Cambridge, England
- Birmingham Women’s Hospital, Birmingham, UK
- University of Saarland, Saar, Germany
- Karolinska Hospital, Stockholm, Sweden
- The University of Toronto, Toronto, Canada
- Skane University Hospital, Malmo, Sweden
Επαγγελματική εμπειρία
- 1987 – 1988: Teaching Assistant, York University, Toronto, Canada
- 1990 – 1991: Research fellow, Biochemistry laboratory, Mount Sinai Hospital, Toronto, Canada
- 1991: Επιστημονικός συνεργάτης, Εργαστήριο Βιοχημείας, ΑΠΘ
- 1991 – 1996: Καθηγήτρια Βιολογίας-Βιοχημείας στα Αγγλικά (GCE courses – Cambridge board)
- 1996 – σήμερα Επιστημονική υπεύθυνη, Ανδρολογικό-Ζεγκινιάδου, Φραγκίνη 7, Θεσσαλονίκη
- 2013 – σήμερα: Επιστημονικός συνεργάτης, Εργαστήριο Ιστολογίας – Εμβρυολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
|
|
Στεφανία Λυμπέρη, βιολόγος
|
Η Δρ Στεφανία Λυμπέρη αποφοίτησε το 2004 από το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Τον ίδιο χρόνο πήρε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Imperial College London, όπου απέκτησε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στη Μοριακή Γενετική του Ανθρώπου. Το 2009 έλαβε το Διδακτορικό της δίπλωμα από το Imperial College London. Κατόπιν εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Harvard Medical School και Massachusetts General Hospital στη Βοστόνη. Το 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα υπηρετώντας ως επιστημονική συνεργάτης στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής. Στη συνέχεια αποκτώντας και την πιστοποίηση για την ανάλυση σπέρματος από το ESHRE/SIGA (European Society of Human Reproduction and Embryology/Special Interest Group in Andrology), έχει αναλάβει την διεύθυνση του Ιδιωτικού Πρότυπου Ανδρολογικού Εργαστηρίου, όπου πραγματοποιούνται όλες οι συμβατικές και εξειδικευμένες εξετάσεις σπέρματος. Παράλληλα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος βιολογίας του ΑΠΘ. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε έγκριτα περιοδικά της επιστημονικής βιβλιογραφίας και έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει επιχορηγήσεις και υποτροφίες από ελληνικούς, ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς οργανισμούς συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης στα πλαίσια της δράσης «Ενίσχυση μεταδιδακτορικών Ερευνητών/Ερευνητριών» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013). Είναι μέλος του European Academy of Andrology (ΕΑΑ) και του ESHRE.
|
|
Ελπινίκη Αθανασιάδου, διαιτολόγος-διατροφολόγος
|
Η Νίκη Αθανασιάδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Αφού αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας (BSc) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, εξειδικεύθηκε στην κλινική διατροφή (MSc in Clinical Nutrition) στο New York University της Νέας Υόρκης, στις ΗΠΑ. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο τμήμα Ιατρικής (PhD), του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία αφορούσε τη διατροφή κατά τη διάρκεια της κύησης. Είναι πιστοποιημένη διαιτολόγος (RDN, CDN) στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Έχει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία στη Νέα Υόρκη έχοντας δουλέψει μεταξύ άλλων στο New York Methodist Hospital και ως Senior Dietitian και προϊσταμένη του τμήματος Τεχνητής διατροφής στο Regal Heights Rehabilitation and Health Center. Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ιδιωτεύει το 2014.
Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης στο μεταπτυχιακό διατροφής (MSc) του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας (2015, 2016, 2017) και έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σχετικά με την κλινική διατροφή στο τμήμα Μαιευτικής το Διεθνούς Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει δύο φορές στο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας (2015, 2020), με ομιλίες σχετικά με τις διατροφικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τα αποτελέσματα της διατροφικής υποστήριξης ασθενών με εκφυλιστικές παθήσεις. Επιπλέον συμμετέχει και σε άλλα συνέδρια με ομιλίες σχετικά με το αντικείμενό της.
Συμμετέχει σε δημοσιεύσεις και μελέτες σε διεθνή περιοδικά, όπως το International Journal of Obesity και το Nutrients. Το επιστημονικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνει τη διατροφική συμβουλευτική πριν την σύλληψη, κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, όπως επίσης και την ιατρική διατροφική θεραπεία (Medical Nutrition Therapy) σε καταστάσεις όπως ο διαβήτης της κύησης και η προεκλαμψία / εκλαμψία.
Μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας (Academy of Nutrition and Dietetics) και της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας.
|
|
Ιωάννα Κόπτση, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια
|
Η Ιωάννα Κόπτση γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση του βασικού πτυχίου στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (BΑ Hons), συνέχισε την ειδίκευσή της στην Ψυχολογία σε διαπιστευμένο πρόγραμμα του Συλλόγου Ψυχολόγων της Μεγάλης Βρετανίας, στο University of East London. Έχει λάβει επίσης τίτλο Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) στη Συμβουλευτική & Ψυχολογία από το University of Sheffield. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Κλινικής Ψυχοθεραπείας του Ινστιτούτου Ψυχολογίας και Υγείας.
Παράλληλα, από το 2014 έως το 2018 εκπαιδεύτηκε και συνεργάστηκε με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΑΠΘ του ΓΝ “Παπαγεωργίου”. Από το 2009 μέχρι το 2016 ασχολήθηκε ενεργά με τον εθελοντισμό στον κλάδο της. Από το 2013 ασκεί την ειδίκευσή της στη Θεσσαλονίκη, σε ιδιωτική βάση. Το πεδίο του επιστημονικού της ενδιαφέροντος είναι η Ψυχολογία Υγείας και έχει αντίστοιχες δημοσιεύσεις και συμμετοχή σε ελληνικά και παγκόσμια συνέδρια. Τέλος, είναι μέλος του Συλλόγου Ψυχολόγων Μεγάλης Βρετανίας BPS, του Συμβουλίου Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας της Μεγάλης Βρετανίας HCPC, του Ελληνικού Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Διεθνούς Εταιρείας Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας IARPP και της Διεθνούς Εταιρείας Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας IARPP.
|
|
Δήμητρα Σαββάκη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
|
Η Δήμητρα Σαββάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 2001 αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Το 2005 αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ με κατεύθυνση «Υγεία και Αναψυχή». Η Μεταπτυχιακή της Διατριβή είχε τίτλο: «Φυσιολογικές προσαρμογές της άσκησης κατά τη διάρκεια της κύησης». Υποψήφια διδάκτωρ στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ με θέμα διατριβής «Φυσιολογικές ανταποκρίσεις διαφόρων μορφών άσκησης κατά τη διάρκεια της κύησης χωρίς επιπλοκές και με Σακχαρώδη Διαβήτη Κύησης».
Δημιουργός του Mummy to be training® (άσκηση στην κύηση) και Mummy training® (άσκηση στη λοχεία & άσκηση μαμά και βρέφος), το πρώτο στο είδος του πρόγραμμα άσκησης που λειτουργούσε για 7 χρόνια με την έγκριση της Γ.Γ Αθλητισμού. Υπεύθυνη στις εκπαιδεύσεις: «Mummy to be training®», «Mummy training®» καθώς και «MP Pilates Teacher Trainer Courses» στην Ιδιωτική Σχολή Fitness MP Balatsinos.
Έχει συμμετάσχει στο Ερευνητικό Προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ στα τμήματα «Άσκησης και Στεφανιαία Νόσος» και «Άσκησης και Σακχαρώδης Διαβήτης» για 4 χρόνια. Συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια, σε κλινικά σεμινάρια, σε συνέδρια fitness με ανακοινώσεις και ως καλεσμένη ομιλήτρια. Εργασία της έχει βραβευθεί στο 12ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής, Κομοτηνή 2004. Επίσης έχει συμμετέχει ως καλεσμένη ομιλήτρια σε Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ και του Τμήματος Μαιευτικής του ΔΙΠΑΕ καθώς και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εμβρυομητρική Ιατρική», του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
Έχει δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντος είναι η επίδραση της άσκησης στη γονιμότητα, στην κύηση και στη λοχεία.
|
|
Ελευθερία Ταουσάνη, μαία, επίκουρη καθηγήτρια, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας
|
Η Ελευθερία Ταουσάνη είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Μαιευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) με διδακτική εμπειρία 21 χρόνων στο Ίδρυμα. Έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ως πρόεδρος & μέλος επιτροπών, σύμβουλος ακαδημαϊκών σπουδών του τμήματος με πλούσιο διοικητικό και ακαδημαϊκό έργο και υπεύθυνη του διεθνούς προγράμματος συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημιακών τμημάτων Μαιευτικής “Midwives moving on” (“MIMO”). Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού ενδιαφέροντος της είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης της κύησης, η Άσκηση, η Ψυχοσωματική προετοιμασία και η Ψυχολογία κατά την κύηση και τη λοχεία.
|
|
Στέργιος Πολύζος, ενδοκρινολόγος, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ
|
Ο Στέργιος Πολύζος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (AΠΘ 1996). Στο Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, λαμβάνοντας τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην “Ιατρική Ερευνητική Τεχνολογία” (ΠΡΟΜΕΣΙ, 2004), και τη διδακτορική του διατριβή (2012). Έλαβε επίσης τίτλο “Παιδαγωγικών Σπουδών και Διδασκαλίας” της Σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ (2002). Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην Ενδοκρινολογία στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (2008) και έκτοτε εργάζεται ως Ενδοκρινολόγος στη Θεσσαλονίκη. Από το 2019 εργάζεται και ως Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας-Μεθοδολογίας της Ερευνας στο Α’ Εργαστήριο Φαρμακολογίας, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ.
Διδάσκει Φαρμακολογία, Μοριακή Φαρμακολογία και Κλινική Φαρμακολογία σε προπτυχιακούς φοιτητές ιατρικής. Συμμετέχει στη διδασκαλία των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας” και “Medical Research Methodology” του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.
Έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 350 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Είναι Associate Editorτων περιοδικών “Metabolism” και “Hormones” και Κριτής σε περισσότερα από 80 διεθνή ιατρικά περιοδικά.
|
|
Μαρία Γραμματικοπούλου, διαιτολόγος-διατροφολόγος, λέκτορας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
|
Η Μαρία Γραμματικοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙΘ το έτος 2000. Την επόμενη χρονιά ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής στο University of Aberdeen (Σκωτία) στις «Βιοϊατρικές Επιστήμες» στον τομέα της Αθλητικής Διατροφής. Το έτος 2011 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «MedicalResearch Methodology» στο Τμήμα Ιατρικής.
|
|
Σταυρούλα Πάσχου, ενδοκρινολόγος, επίκουρη καθηγήτρια ΕΚΠΑ
|
H Σταυρούλα Α. Πάσχου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε με Άριστα (8,88/10) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2005. Ολοκλήρωσε με Άριστα τη Διδακτορική της Διατριβή στην Ενδοκρινολογία και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του ίδιου Πανεπιστημίου το 2010. Μετεκπαιδεύτηκε στο St Bartholomew’s Hospital στο Λονδίνο και στο BethIsrael Deaconess Medical Center, Harvard Medical School στη Βοστώνη, ΗΠΑ ως Διεθνής Υπότροφος του European Association for the Study of Diabetes (EASD) και της European Society of Endocrinology (ESE) αντίστοιχα.
Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών κεφαλαίων και μελετών σε έγκριτα βιβλία, όπως το Oxford Textbook of Endocrinology and Diabetes, και ξενόγλωσσα περιοδικά (δημοσιεύσεις στο PubMed 137, citations 1.988, h-index 22, i10-index 48). Έχει δώσει πολυάριθμες ομιλίες μετά από πρόσκληση σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συμμετέχει συστηματικά ως Faculty στα Postgraduate Education Courses που διοργανώνει το EASD και η ESE σε διάφορες χώρες του Κόσμου. Είναι μέλος του editorial board ή κριτής εργασιών σε υψηλής απήχησης περιοδικά Ενδοκρινολογίας και Σακχαρώδη Διαβήτη. Η κα. Πάσχου είναι εκλεγμένο μέλος της επιτροπής των ESE Young Endocrinologists and Scientists (EYES), καθώς και της Science Committee της ESE. Συντονίζει το EYES/ESE Clinical Observership Program για την εκπαίδευση Νέων Ενδοκρινολόγων σε Κέντρα Αριστείας στην Ευρώπη, καθώς και το ESE/EYES Mentorship Program για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση Νέων Ενδοκρινολόγων στην Ευρώπη. Διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το 7th EYES Meeting – 7ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Ενδοκρινολόγων στην Αθήνα το Σεπτέμβριο 2019, με συμμετοχές από 32 χώρες. Η κα. Πάσχου είναι μέλος της Program Organizing Committee για το 23rd European Congress of Endocrinology 2021 και Chair του ESE Growth & Genetic Obesity COVID-19 Subgroup της ESE COVID-19 Committee. Είναι, επίσης, εκλεγμένο μέλος επιτροπών της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας. Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και υποτροφίες.
|
|
Ιωάννης Βακαλόπουλος, ουρολόγος, καθηγητής ΑΠΘ
|
Ο Δρ Ιωάννης Βακαλόπουλος αποφοίτησε ως Διδάκτωρ Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1989 με βαθμό Άριστα. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Ουρολογία στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το 1997. Μετά τη ειδικότητα εκπαιδεύθηκε ως Fellow για περίπου δύο έτη στη Νευροουρολογία-Γυναικουρολογία στο Λονδίνο στο Ινστιτούτο Ουρολογίας & Νεφρολογίας του UCL στο νοσοκομείο Middlesex. Παρακολούθησε επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα Ανδρολογίας και Προσθετικής Ουρολογίας στη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Το 1998 μετά από εξετάσεις πήρε τον τίτλο του Fellow of European Boards of Urology (Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ουρολογίας).
|
|
Λουκάς Αθανασιάδης, ψυχίατρος, καθηγητής ΑΠΘ
|
Ο Λουκάς Αθανασιάδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1960 και είναι ψυχίατρος –ψυχοθεραπευτής, ειδικός στην σεξολογία-σεξουαλική ιατρική. Σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) (απόφοιτος 1985) και ειδικεύθηκε στην Ψυχιατρική. Μετεκπαιδεύτηκε με Κρατική Υποτροφία (ΙΚΥ) στο Λονδίνο (St George’s Hospital Medical School, University of London) και είναι κάτοχος MSc (Human Sexuality) και Clinical Diploma in Cognitive Behavior Therapy (CBT). Είναι ειδικευμένος στην Γνωστική- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, στην Ψυχιατρική των Εξαρτήσεων και στην Σεξουαλική Ιατρική (κάτοχος FECSM/MJCSM και ECPS). Εργάστηκε επί σειρά ετών σε μονάδες του Βρετανικού ΕΣΥ (NHS) και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ΑΠΘ (2002). Στην Ελλάδα εργάστηκε σε μονάδες του ΕΣΥ και από το 2005 εργάζεται ως μέλος ΔΕΠ (Λέκτορας, Επίκουρος, Αναπληρωτής Καθηγητής) στο ΑΠΘ. Τον Ιανουάριο 2020 εκλέχθηκε ομόφωνα και από τον Απρίλιο 2020 υπηρετεί ως πρωτοβάθμιος Καθηγητής Ψυχιατρικής-Ψυχοσεξουαλικότητας στην Α Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει έντονη διδακτική, κλινική και ερευνητική δραστηριότητα. Είναι επίσης ο Πρόεδρος του Κλάδου Σεξουαλικότητας και Διαπροσωπικών σχέσεων της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας για τρίτη συνεχόμενη θητεία.
|