Δημήτριος Γ. Γουλής, ενδοκρινολόγος

Συνεργαζόμενοι ερευνητές
Stacks Image 21952
Ιατροί
Stacks Image 22020

Χρήστος Τσαμέτης, ενδοκρινολόγος

Ο Χρήστος Π. Τσαμέτης γεννήθηκε στα Γρεβενά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1993. To 2004 έλαβε το τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από την ανάλογη εκπαίδευση στη Κλινική Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παναγία" και στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας του Oxford Center of Diabetes, Endocrinology and Metabolism του Nοσοκομείου Churchill, στην Οξφόρδη. Από το 2005 ασκεί την Ενδοκρινολογία στη Θεσσαλονίκη, σε ιδιωτική βάση.

Αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ το 2013. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε πολλά ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της European Thyroid Association και το 2013 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας. Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι η Ανδρολογία, η Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγής στη Γυναίκα και η παχυσαρκία.Παύλος Πουλάκος, ενδοκρινολόγος


Ο Παύλος Π.Πουλάκος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1997. To 2008 έλαβε το τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από την ανάλογη εκπαίδευση στην Κλινική Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Από το 2008 ασκεί την Ενδοκρινολογία στη Θεσσαλονίκη, σε ιδιωτική βάση.

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Endocrine Society. Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι οι ενδοκρινικές επιπλοκές της κύησης, ο σακχαρώδης διαβήτης και οι παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα.


Stacks Image 22059

Πασχαλία Ηλιάδου, ενδοκρινολόγος

Η Πασχαλία Ηλιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2000 με το βαθμό «Άριστα». Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και εκπόνησε τη Διδακτορική της Διατριβή στο γνωστικό πεδίο της Ενδοκρινολογίας της Αναπαραγωγής υπό την επίβλεψη του καθηγητού Ι. Παπαδήμα. Έλαβε την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στο ΑΝΘ «Θεαγένειο», το 2012. Από το 2013 ασκεί την Ενδοκρινολογία, σε ιδιωτική βάση.

Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Τιμήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών με υποτροφία λόγω υψηλότερης βαθμολογίας επίδοσης κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1998-1999 και 1999-2000. Η εργασία «Η ανασταλτίνη Β και η ανασταλτική ορμόνη των πόρων του Müller δεν είναι ανώτερες της FSH στην πρόβλεψη ανεύρεσης σπερματοζωαρίων κατά τη βιοψία των όρχεων με λεπτή βελόνη σε αζωοσπερμικούς άνδρες» των Ηλιάδου ΠΚ, Τσαμέτη Χ, Γουλή ΔΓ, Παπαδήμα Ι τιμήθηκε με το βραβείο της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας με πρώτο συγγραφέα ειδικευόμενο στην Ενδοκρινολογία, κατά το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού, Αθήνα, 19-22/03/2008.

Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντος είναι η Ανδρολογία, η Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής και η Ενδοκρινική Ογκολογία.


Stacks Image 22072

Ιωάννης Λίτσας, ενδοκρινολόγος


Ο Ιωάννης Δ. Λίτσας. γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003. Έλαβε την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στο ΓΝΘ “Ιπποκράτειο", το 2011. Από το 2012 ασκεί την Ενδοκρινολογία σε ιδιωτική βάση. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας. Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι οι ενδοκρινικές επιπλοκές της κύησης.


Stacks Image 22106

Αθηνά Καπράρα, ενδοκρινολόγος

Η Αθηνά Καπράρα γεννήθηκε στη Βέροια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1998. Εκπαιδεύτηκε επί 3 έτη στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και επί 4 έτη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παναγία» στο πεδίο της Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού. Tο 2011 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας. Από το 2012 ασκεί την Ενδοκρινολογία στη Βέροια σε ιδιωτική βάση.

Το 2009 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας του ΕΑΠ και το 2012 αγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, έχει διατελέσει κριτής σε διεθνή peer-review περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων.

Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντoς είναι η Nευροενδοκρινολογία, ο Mεταβολισμός και η Eνδοκρινολογία της Aναπαραγωγής.Stacks Image 22238

Ακύλας - Γεώργιος Κουθούρης, ουρολόγος


Ο Ακύλας - Γεώργιος Κουθούρης απεφοίτησε το 1996 από το αγγλόφωνο τμήμα του Πανεπιστημίου Semmelweiss της Βουδαπέστης. Απέκτησε την ειδικότητα της Ουρολογίας τον Ιανουάριο του 2006, αφού εκπαιδεύθηκε στη Γενική Χειρουργική, στο ΓΝ Νάουσας, και στην Ουρολογία, στο ΓΝ Δράμας και το Νοσοκομείο "Παναγία" Β΄ ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. Από τον Απρίλιο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2004 εκπαιδεύθηκε στην Ουρολογία, στο Alexandra Hospital, Worcester Αcute Hospitals NHS Trust, στο Rosshall Ηospital, Glasgow, και στο Walsgrave Hospital Coventry NHS Trust του Ηνωμένου Βασιλείου. Απο τον Ιούλιο του 2006, εξασκεί την Ουρολογία, σε ιδιωτική βάση, στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Είναι κάτοχος αναγνώρισης ειδικής εκπαίδευσης ανάλυσης σπέρματος απο την ESHRE. Η χειρουργική του εμπειρία περιλαμβάνει διουρηθρικές επεμβάσεις (TURP, TURBT) προστατεκτομές, εκτομές θηλωμάτων κύστεως (συμβατικές ή με laser Green Light, oυρητηροσκοπική λιθοθρυψία, τοποθέτηση ουρητηρικού καθετήρα “pigtail”, διαδερμική λιθοθρυψία (PCNL), ριζική προστατεκτομή σε καρκίνο προστάτη (ανοικτή μέθοδος με περινεϊκή προσπέλαση ή λαπαροσκοπική μέθοδος, νεφρεκτομή (ανοικτή ή λαπαροσκοπική μέθοδος), αποκατάσταση υδροκήλης, οσχεοβουβωνοκήλης (με τοποθέτηση πλέγματος), κιρσοκήλης (ανοικτή ή λαπαροσκοπική μέθοδος), τοποθέτηση ταινίας TVT σε γυναικεία ακράτεια και πλέγματος Perigee σε κυστεοκήλη, και πλαστική αποκατάσταση πέους (Nesbitt - Nesbitt plication) σε νόσο Peyronie.
 

Stacks Image 22258

Βασίλειος Αδάμου, ουρολόγος

Ο Βασίλης Αδάμου γεννήθηκε στη Θεσσαλονικη το 1975. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Carol Davila, από την οποία αποφοίτησε το 1999. Από το 2005 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Ουρολογικής κλινικής του ΑΠΘ , ενώ από το 2007 εως το 2011 ειδικευόμενος, από την οποία έλαβε και τον τίτλο της ειδικότητας. Τον χειμώνα του 2010 βρέθηκε στην Glickman Clinic στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, στα πλαίσια της εκπαίδευσης του στην Ενδοουρολογία.

Από το 2011 είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Τίτλου Ουρολογίας (FEBU), τον οποίο έλαβε κατόπιν εξετάσεων στις Βρυξέλλες. Το 2014, απέκτησε τον τίτλο του Fellow of the European Committee of Sexual Medicine (FECSM), ύστερα από γραπτές εξετάσεις στην Κωνσταντινούπολη. Από το 2011 εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός και είναι εκπαιδευόμενος στο ΕΑΑ Andrology Center της Α' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ.


Stacks Image 22119

Σπυρίδων Καρράς, ενδοκρινολόγος


Ο Σπύρος Καρράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2000) και έλαβε την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στο ΓΝΘ “Παναγία" το 2000 . Από το 2010 ασκεί την Ενδοκρινολογία, σε ιδιωτική βάση. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, και έχει δώσει σειρά ομιλιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Έχει διατελέσει μέλος σε αρκετές επιστημονικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διακριθεί για προφορικές ανακοινώσεις και επιστημονικά πρωτόκολλα .

Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι οι εξωσκελετικες δράσεις της βιταμίνης D και η Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγής.


Stacks Image 22139

Παναγιώτης Αναγνωστής, ενδοκρινολόγος


Ο Παναγιώτης Γ. Αναγνωστής γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων το 2002. Έλαβε την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», το 2012. Από τότε, ασκεί την Ενδοκρινολογία ως υπεύθυνος του ενδοκρινολογικού τμήματος της ΕΛ.ΑΣ., στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, καθώς και σε ιδιωτική βάση.

Είναι Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ από τον Ιούνιο του 2013. Έχει μετεκπαιδευθεί στη Μεγάλη Βρετανία, στα Νοσοκομεία St. Mary’s, Hammersmith και Chelsea and Westminster του Λονδίνου, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (International Endocrine Scholarship Program), όπου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα εμμηνόπαυσης, διαβήτη κύησης, συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών και οστεοπόρωσης (Δεκέμβριος 2013-Ιούνιος 2014).

Έχει 91 δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά (κυρίως σε θέματα μεταβολισμού των οστών, διαταραχών λιπιδίων, παθήσεων του θυρεοειδούς, υπόφυσης και επινεφριδίων), 15 σε ελληνικά περιοδικά, 6 συμμετοχές σε διεθνή ηλεκτρονικά βιβλία και 2 σε ελληνικά. Είναι κριτής σε 30 διεθνή peer-review περιοδικά.

Είναι μέλος των εταιρειών: European Society of Endocrinology, British Society of Endocrinology, Endocrine Society (USA), European Group On Graves Orbitopathy (EUGOGO, Executive Committee), European Menopause and Andropause Society, Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης, Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών και Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.

Έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) (2008), την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ (Υποτροφία Αριστείας, 2010) και την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης (2012 και 2014), καθώς και 3 βραβεία σε πανελλήνια συνέδρια.

Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι η εμμηνόπαυση και οι διαταραχές του μεταβολισμού των οστών.


Stacks Image 22291

Χριστίνα Δημοπούλου, ενδοκρινολόγος


Η Χριστίνα Δημοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1999 με άριστα. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1999 μέχρι το 2005, από όπου και αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Το 2006 έγινε δεκτή με υποτροφία στο διακεκριμένο ερευνητικό Ινστιτούτο Max Planck του Μονάχου. Το 2008 έλαβε τον τίτλο της Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilians-Universität του Μονάχου (Dr. med.). Kατά τη διάρκεια της ειδίκευσής της, εργάστηκε ως βοηθός του διακεκριμένου καθηγητή Prof. Dr. Günter Stalla στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Ινστιτούτου Max Planck, καθώς και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ludwig-Maximilians-Universität του Μονάχου. Τον Ιανουάριο του 2014 της απονεμήθηκε ο τίτλος της Ειδικής Ενδοκρινολόγου – Διαβητολόγου και τον Αύγουστο του 2015 η εξειδίκευση της Κλινικής Ανδρολόγου, μετά από επιτυχία στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ιατρικού Συλλόγου της Βαυαρίας.

Αναπτύσσει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα, αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σε έγκριτα Γερμανικά και διεθνή Ιατρικά περιοδικά όπως το The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism και το European Journal of Endocrinology και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια, μεταξύ άλλων της ENEA στη Νάπολη το 2009 και στην Βιέννη το 2012. Τέλος, επιστημονικές της εργασίες βραβεύτηκαν το 2013 από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Ενδοκρινολογίας της Γερμανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (DGE).

Σήμερα, είναι ειδικός ερευνητής της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Ινστιτούτου Max Planck του Μονάχου και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ετοιμάζει την Υφηγεσία της στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians- Universität του Μονάχου.


Stacks Image 32800

Ευαγγελία Κιντιράκη, ενδοκρινολόγος

Η Ευαγγελία Δ. Κιντιράκη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, φοίτησε στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Ευόσμου από το οποίο και αποφοίτησε το 2000 με βαθμό “Άριστα”. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 2006 με βαθμό “Λίαν Καλώς” και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (MSc) στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό “Άριστα” (2009-2011). Ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία, Σακχαρώδη Διαβήτη και Μεταβολισμό στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Γ.Ν.Θ “Άγιος Παύλος” και του ΑΝΘ “Θεαγένειο” (2010-2014). Eίναι υποψήφια διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2014 (Μονάδα Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής, Α' Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική, Ιατρική σχολή ΑΠΘ) υπό την επίβλεψη του αν. καθηγητή Δ. Γ. Γουλή.

Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηρωμάτωσης. Ασκεί την Ενδοκρινολογία στην Θεσσαλονίκη σε ιδιωτική βάση από το 2015.


Stacks Image 32884

Ιωάννης Κουτσογιάννης, ουρολόγος

O Ιωάννης Κουτσογιάννης φοίτησε στο 1ο Λύκειο Λαμίας και σπούδασε στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1997. Έλαβε την ειδικότητα της Ουρολογίας το 2006, εκπαιδευόμενος στη Β' Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ (ΓΝΘ "Παπαγεωργίου") και μεταπτυχιακό τίτλο στην Ενδοουρολογία από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το 2012.

Στα πλαίσια της επιστημονικής του συνεργασίας με τη Β' Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ, πραγματοποίησε 1500 και πλέον διαγνωστικές κυστεοσκοπήσεις, 1200 και πλέον διορθικές βιοψίες προστάτη κατευθυνόμενων με υπέρηχο και ικανό αριθμό ουρητηροσκοπήσεων και εσωτερικών ουρητηρολιθοτριψιών. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσής του, παρακολούθησε το “Investigator Training Program Workshop” και συμμετείχε σε επεμβάσεις λαπαροσκοπικής εξωπεριτοναϊκής ριζικής προστατεκτομής στο Νοσοκομείο Nordwest, Φρανκφούρτη. Μετεκπαιδεύθηκε στην τοποθέτηση διαθυρεοειδικής ταινίας ελεύθερης τάσης για την αντιμετώπιση της γυναικείας ακράτειας στο Νοσοκομείο Beujon, Παρίσι και έλαβε το πτυχίο του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών στην Επείγουσα Αντιμετώπιση Τραύματος (Advanced Trauma Life Support).

Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και είναι μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας. Ασκεί την Ενδοκρινολογία στην Θεσσαλονίκη σε ιδιωτική βάση από το 2006.

Stacks Image 36731

Γεώργιος Κανάκης, ενδοκρινολόγοςΕυαγγελία Μπίλλα, ενδοκρινολόγος

Η Ευαγγελία Μπίλλα γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1994. To 2004 έλαβε το τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας κατόπιν εκπαίδευσης στην Κλινική Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Από το 2005 ασκεί την Ενδοκρινολογία στα Τρίκαλα, σε ιδιωτική βάση.

Αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2011 με βαθμό "Άριστα". Το 2011 έλαβε άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από εξάμηνη εκπαίδευση στο τμήμα υπερηχοτομογραφίας του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε ελληνικά ιατρικά συνέδρια και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας από το 2011 και παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον για την Ανδρολογία και την Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγής.

Stacks Image 36714

Σταυρούλα Α. Πάσχου, ενδοκρινολόγος


Η Λίνα Πάσχου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1982. Αποφοίτησε με Άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2005. Ολοκλήρωσε με Άριστα τη Διδακτορική της Διατριβή, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Αγαθοκλή Τσατσούλη και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2010. Στη συνέχεια, μετέβη στο Λονδίνο, UK και εργάστηκε σε μετα-διδακτορικό επίπεδο (post-doc), υπό την επιστημονική επίβλεψη του Professor David Leslie στο St. Bartholomew's Hospital, University of London ως Fellow του European Association for the Study of Diabetes (EASD) και του British Diabetic Twin Trust. Το 2012 συνέχισε την κλινική της εκπαίδευση στο Νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" στην Αθήνα. Το Μάιο του 2015 μετέβη στη Βοστώνη, MA, USA, αφού επιλέχθηκε ως International Endocrine Scholar της European Society of Endocrinology (ESE) και ολοκλήρωσε εκεί την εκπαίδευσή της στην Ενδοκρινολογία στο Beth Israel Deaconess Medical Center, Harvard Medical School. Κατέχει επίσημα τον τίτλο ειδικότητας Ενδοκρινολογίας και Σακχαρώδη Διαβήτη σε Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση από το Μάιο του 2016 (5811/26-05-2016, Directive 2005/36/EC amended by Directive 2013/55/EU).

Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών μελετών σε ξενόγλωσσα περιοδικά και έχει παρουσιάσει σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια. Έχει τιμηθεί με βραβεία και υποτροφίες. Είναι κριτής εργασιών σε υψηλής απήχησης περιοδικά Ενδοκρινολογίας και Σακχαρώδη Διαβήτη και ενεργό μέλος επιστημονικών εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Stacks Image 32913

Γεσθημανή Μηντζιώρη, ειδικευόμενη Ενδοκρινολογίας


Η Γεσθημανή Μηντζιώρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2004. Το 2006 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ «Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία» και το 2014 αναγορεύθηκε σε διδάκτορα του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, με βαθμό «Άριστα με διάκριση».

Έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε ξενόγλωσσα περιοδικά, είναι κριτής σε περιοδικά του χώρο της Ενδοκρινολογίας και της Αναπαραγωγής και εργασίες της έχουν βραβευθεί σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια. Συμμετέχει ως διδάσκουσα στο Πρόγραμμα Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ. Σήμερα εργάζεται ως ιατρός ειδικευόμενη στην Ενδοκρινολογία στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο.

Έχει διακριθεί για το επιστημονικό της έργο (Υποτροφία Αριστείας Υποψηφίων Διδακτόρων του ΑΠΘ). Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος και πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος της οργάνωσης European Young Endocrine Scientists (EYES). Είναι μέλος της επιτροπής εκπαίδευσης (educational committee) και της επιτροπής έκδοσης του Newsletter της Εuropean Society of Endocrinology (ESE).

Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντος είναι η Eνδοκρινολογία της Aναπαραγωγής και ο θυρεοειδής, με έμφαση στη σχέση της θυρεοειδικής λειτουργίας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης.


Stacks Image 32842

Ευφροσύνη Τσίρου, ειδικευόμενη Ενδοκρινολογίας

Η Ευφροσύνη Τσίρου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2002, και από το τμήμα Διαιτολογίας - Διατροφής της Σχολής ΣΤΕΤΡΟΔ του Αλεξανδρείου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονικής, το 2005. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία, από την Ιατρική σχολή του ΑΠΘ και εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής (σακχαρώδης διαβήτης στην εγκυμοσύνη), υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή Δ.Γ. Γουλή. Από το 2015, ειδικεύεται στην Ενδοκρινολογία, στο ΓΝΘ “Ιπποκράτειο".

Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Το 2006 διακρίθηκε με υποτροφία του ΙΚΥ, στον τομέα της Διατροφής.

Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντος είναι η κλινική διατροφή, ο μεταβολισμός, ο σακχαρώδης διαβήτης στην εγκυμοσύνη και η ενδοκρινολογία αναπαραγωγής στον άνδρα και τη γυναίκα.


Stacks Image 32934

Κασσιανή Παπαδημητρίου, ειδικευόμενη Ενδοκρινολογίας

Η Κασσιανή Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Βέροια το 1986. Πρωτεύσασα στις πανελλήνιες εξετάσεις για το νομό Ημαθίας, εισήχθη το 2004 μεταξύ των πρώτων στη Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από όπου και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2010 με βαθμό πτυχίου 8,42. Ασκήθηκε για δύο έτη (2012-2014) στο Παθολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Ν. Ημαθίας-Μονάδα Βέροιας ως ειδικευόμενη ιατρός -προαπαιτούμενη άσκηση για την απόκτηση του τίτλου της ιατρικής ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας. Εν συνεχεία υπηρέτησε ως ιατρός υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγ. Θεόδωροι του νομού Γρεβενών (2014-2016).

Από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 φοιτεί, κατόπιν εξετάσεων, στο διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία» της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.. Βρίσκεται σε αναμονή της συνέχισης της ειδικότητάς της στην Ενδοκρινολογία στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Το ιδιαίτερο πεδίο ενδιαφέροντος της είναι η Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής.Stacks Image 22278

Ελευθέριος Γιαλαμάς, ειδικευόμενος Χειρουργικής

Ο Ελευθέριος Γιαλαμάς γεννήθηκε στο Βόλο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ τον Ιούνιο του 2011. Μετά από τρίμηνη άσκηση υπηρεσίας υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ξεκίνησε το 2012 την ιατρική ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης, όπου και βρίσκεται μέχρι τώρα.

Έχει δημοσιεύσει 4 μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει στην έντυπη έκδοση της Α΄ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ "Κατευθυντήριες οδηγίες: Διαβήτης και κύηση" τα έτη 2010 (α' έκδοση) και 2014 (β' έκδοση). Έχει λάβει υποτροφίες άριστης επίδοσης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τα έτη 2005-2006 και 2007-2008.


Επαγγελματίες υγείας
Stacks Image 22085

Ελευθερία Ταουσάνη, μαία

Η Ελευθερία Ταουσάνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα Μαιευτικής της Σχολής ΣΕΥΠ, του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το 1991. Απέκτησε δεύτερο πτυχίο από την Ανωτάτη Νοσηλευτική Σχολή του University of Missouri-Columbia, το 1996. Της απονεμήθηκαν υποτροφίες, έπαινοι και τιμητικές διακρίσεις. Έκανε εξειδίκευση ως εκπαιδεύτρια στην Ψυχοπροφυλακτική Προετοιμασία κατά την κύηση και τη λοχεία και ως εκπαιδεύτρια στο Θηλασμό, παίρνοντας πιστοποιήσεις από Διεθνείς Οργανισμούς (International Childbirth Education Association, UCLA). Το 2001 πέτυχε την εισαγωγή της στη ΣΕΛΕΤΕ από την οποία αποφοίτησε το 2002. Στα τέλη του 2001 έγινε δεκτή στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ "Ανθρώπινη απόδοση και Υγεία" και εκπόνησε τη μεταπτυχιακή της διατριβή με θέμα “H επίδραση ενός προγράμματος ψυχοπροφυλακτικής προετοιμασίας σε ψυχολογικά και ψυχοκινητικά χαρακτηριστικά εγκύων γυναικών”. Τέλος, το 2008, έλαβε θέση Τακτικής Καθηγήτριας Εφαρμογών στο Τμήμα Μαιευτικής στο ΑΤΕΙΘ όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα.

Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών συμμετέχει ανελλιπώς σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια στον τομέα της Μαιευτικής, έχοντας διατελέσει προεδρείο και μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων.

Τα ιδιαίτερα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντος είναι η ψυχοσωματική προετοιμασία κατά την κύηση και τη λοχεία, η ψυχολογία της εγκύου, η άσκηση κατά την διάρκεια της κύησης και ο διαβήτης της κύησης.


Stacks Image 36746

Θεοδοσία Ζεγκινιάδου, βιολόγος

Η Θεοδοσία Ζεγκινιάδου σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Μετά το βασικό πτυχίο παρακολούθησε μαθήματα βιοχημείας στο University of Connecticut, προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του University of Toronto και ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λίγα χρόνια μετά.

Tο ενδιαφέρον της, από πολύ νωρίς, επικεντρώθηκε στις εξετάσεις σπέρματος για τη διάγνωση της ανδρικής υπογονιμότητας. Έτσι προχώρησε σε εξειδίκευση στον τομέα της Εργαστηριακής Ανδρολογίας σε αναγνωρισμένα κέντρα όπως το Bourn Hall Clinic στο Cambridge, UK, στο Karolinska Hospital, Stockholm, Sweden, στο University of Saarland, Saar, Germany, στο Birmingham Women’s Hospital, Birmingham, UK και στο Skane University, Malmo, Sweden.

Το 1996 ξεκίνησε το πρώτο Ανδρολογικό Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι ακόμη επιστημονική υπεύθυνη ενώ, παράλληλα, έχει γράψει κεφάλαια σε βιβλία και έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό εργασιών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Έχει πολλές συμμετοχές σε συνέδρια με ομιλίες και προεδρεία και έχει οργανώσει επανειλημμένα σεμινάρια με θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος. Είναι υπεύθυνη για τα σεμινάρια Βασικής Ανάλυσης Σπέρματος της ESHRE από το 2004. Από το 2013 είναι επίσης υπεύθυνη για τη σειρά μαθημάτων Εργαστηριακής Ανδρολογίας, που γίνονται στο εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Stacks Image 22172

Νίκη Αθανασιάδη, διαιτολόγος - διατροφολόγος

Η Νίκη Αθανασιάδη, M.Sc. R.D.N., C.D.N., γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εξειδικεύθηκε στην κλινική διατροφή (M.Sc. in Clinical Nutrition) στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ (New York University), αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Από το 2009 μέχρι το 2013, εργάστηκε στην Νέα Υόρκη ως κλινική διαιτολόγος στο New York Methodist Hospital, στο Regal Heights Rehabilitation and Health Center και σε ιδιωτικά ιατρεία. Στην διάρκεια αυτών των ετών, υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων του επίσημου συλλόγου διατροφής της πολιτείας της Νέας Υόρκης (Greater New York Dietetic Association) και συμμετείχε ως εκπρόσωπος του συλλόγου σε πολυάριθμες εκδηλώσεις υγείας στο Μανχάταν.

Το 2013 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Υγείας. Επίσης, είναι επιβλέπουσα διαιτολόγος στο κοινωνικό παρεμβατικό πρόγραμμα διατροφικής αγωγής “Διατροφή, Πρόληψη και Θεραπεία εκφυλιστικών παθήσεων”, με βάση το Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Από τον Ιούλιο του 2014 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Συμμετέχει σε δημοσιεύσεις και μελέτες σε διεθνή περιοδικά, όπως το International Journal of Obesity. Το επιστημονικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνει τη διατροφική συμβουλευτική πριν την σύλληψη, κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, όπως επίσης και την ιατρική διατροφική θεραπεία (Medical Nutrition Therapy) σε καταστάσεις όπως ο διαβήτης της κύησης και η προεκλαμψία / εκλαμψία.

Αποτελεί μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας (Academy of Nutrition and Dietetics) και της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας.
Δήμητρα Σαββάκη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής


Η Δήμητρα Σαββάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ το 2001. Το 2005 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ, με κατεύθυνση «Υγεία και Αναψυχή» και εξειδίκευση στην «Άσκηση κατά τη διάρκεια της Εγκυμοσύνης». Υποψήφια διδάκτωρ στο ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ, με θέμα διατριβής «Φυσιολογικές ανταποκρίσεις διαφόρων μορφών άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (σε εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές και σε έγκυες που παρουσιάζουν Σακχαρώδη Διαβήτη Κύησης)».

Από το 2001 εργάζεται ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε ιδιωτικά και δημοτικά γυμναστήρια καθώς και ως personal trainer (pilates, yoga, fitness). Επί σειρά ετών τα τμήματα «Άσκηση και Εγκυμοσύνη» και «Μαμά και Βρέφος» στο Δήμο Ελευθέριου Κορδελιού-Ευόσμου ήταν τα μοναδικά πανελλαδικά που λειτουργούσαν με την έγκριση της Γ.Γ. Αθλητισμού. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα «Άσκησης σε Ειδικούς Πληθυσμούς» και ειδικότερα άσκηση σε άτομα με στεφανιαία νόσο και σακχαρώδη διαβήτη. Έχει συμμετοχή σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια και εργασία της έχει βραβευθεί σε Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής.Ιωάννα Κόπτση, ψυχολόγος

Stacks Image 36764

Βικεντία Χαριζοπούλου, μαία


Η Βικεντία Χαριζοπούλου έζησε τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Από το 2000 ζει στη Θεσσαλονίκη. Το 2005 αποφοίτησε από το Τμήμα Μαιευτικής με «Άριστα». Τον ίδιο χρόνο, και μετά από κατάταξη, οι σπουδές της συνεχίστηκαν με την εισαγωγή της στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙΘ, από το οποίο αποφοίτησε το 2008 με «Άριστα».

Το 2006 εισήχθη στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ «Άσκηση και Υγεία», από το οποίο αποφοίτησε το 2008 με «Άριστα» και με την απονομή υποτροφίας. Ο τίτλος της μεταπτυχιακής της διατριβής ήταν "Η άσκηση ως μέσο πρόληψης του Σακχαρώδη Διαβήτη Κύησης".

Το 2014 αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, μετά την εκπόνηση της διατριβής της με θέμα "Διερεύνηση του μεταβολισμού των υδατανθράκων κατά τη διάρκεια του τοκετού σε γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη κατά την κύηση".

Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια που άπτονται των γνωστικών αντικειμένων που μελετά, έχει παρουσιάσει περισσότερες από εκατό εργασίες σε διεθνή και εθνικά μαιευτικά και γυναικολογικά συνέδρια και έχει κάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά έγκριτα ιατρικά περιοδικά.

Από το 2005 εργάζεται ως μαία στην Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».

Από το 2008, διδάσκει στο Τμήμα Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, ως ωρομίσθια εργαστηριακή συνεργάτης, ενώ το 2013 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης.


Stacks Image 26046

Στεφανία Λυμπέρη, βιολόγος

Η Δρ. Στεφανία Λυμπέρη αποφοίτησε το 2004 από το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Τον ίδιο χρόνο πήρε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Imperial College London, όπου απέκτησε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στη Μοριακή Γενετική του Ανθρώπου. Το 2009 έλαβε το Διδακτορικό της δίπλωμα από το Imperial College London. Κατόπιν εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Harvard Medical School και Massachusetts General Hospital στη Βοστόνη. Το 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα υπηρετώντας ως επιστημονική συνεργάτης στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής.

Στη συνέχεια αποκτώντας και την πιστοποίηση για την ανάλυση σπέρματος από το ESHRE/SIGA (European Society of Human Reproduction and Embryology/Special Interest Group in Andrology), έχει αναλάβει την διεύθυνση του Ιδιωτικού Πρότυπου Ανδρολογικού Εργαστηρίου, όπου πραγματοποιούνται όλες οι συμβατικές και εξειδικευμένες εξετάσεις σπέρματος. Παράλληλα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος βιολογίας του ΑΠΘ.

Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε έγκριτα περιοδικά της επιστημονικής βιβλιογραφίας και έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει επιχορηγήσεις και υποτροφίες από ελληνικούς, ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς οργανισμούς συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης στα πλαίσια της δράσης «Ενίσχυση μεταδιδακτορικών Ερευνητών/Ερευνητριών» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013). Είναι μέλος του European Academy of Andrology (ΕΑΑ) και του ESHRE.